Peste 100.000 de elevi de liceu au primit gratuit manuale de educaţie antreprenorială şi financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100.000 de elevi din aproximativ 470 de localităţi au primit gratuit manuale moderne de educaţie antreprenorială, financiară, de orientare profesională şi pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă, oferite de Junior Achievement (JA) România.

Manualele fac parte din kit-ul educaţional pus la dispoziţie elevilor şi profesorilor înscrişi în programele organizaţiei, se arată într-un comunicat de presă al Junior Achievement România.

"Ne bucurăm că şi anul acesta elevii care urmează programele Junior Achievement au primit manuale noi şi materiale educaţionale auxiliare care să le ofere o experienţă educaţională completă. Ele vin în completarea activităţilor practice, de tip learning by doing, menite să facă o punte de legătură între ceea ce elevii învaţă la şcoală şi realitatea pe care o descoperă atunci când ies din sistemul educaţional şi intră pe piaţa muncii", a declarat Ştefania Popp, CEO Junior Achievement România.

Kit-ul educaţional cuprinde ghidul profesorului, manualul elevului, auxiliare didactice, pre-teste şi post-teste pentru elevi şi certificate de participare pentru cei care parcurg cu succes evaluarea finală. 

În plus, elevii beneficiază de webinarii şi sesiuni de mentorat de la antreprenori şi profesionişti din sectorul de business şi au acces la burse şi competiţii la nivel naţional şi european.

În Romania, programele acestea sunt implementate gratuit, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Acest lucru este posibil datorită susţinerii financiare oferite de peste 25 de companii din comunitatea de afaceri. La nivel internaţional, programele Junior Achievement sunt prezente în 37 de ţări din Europa şi 121 din toată lumea.


Antreprenoriatul şi orientarea profesională, opţionale la gimnaziu şi liceu

Opţionale noi la şcoala primară şi la liceu: Arhitectură şi Istoria jazzului

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite