Părinți revoltați după relocarea școlii la un seminar teologic: „Fetele pătrund într-un mediu prin excelență bărbătesc”

0
Publicat:

Cele șase clase de-a IV-a de la Școala nr. 79, din centrul Capitalei, învață anul ăsta, la demisolul Seminarului Teologic Ortodox București, informează Școala9.

Mai multe clase primare ale Școlii nr. 79 s-au mutat la Seminarul Teologic Ortodox Foto Facebook
Mai multe clase primare ale Școlii nr. 79 s-au mutat la Seminarul Teologic Ortodox Foto Facebook

Cele două instituții sunt una lângă alta, ba chiar comunică printr-un teren de sport. Părinții se plâng însă că directoarea gimnaziului, Liliana Murguleț, a luat această decizie fără să-i întrebe dacă sunt de acord cu relocarea.

Ei spun că înțeleg nevoia unei soluții, având în vedere că școala e suprapopulată, însă ar fi preferat, de exemplu, să se amplaseze containere modulare în curtea gimnaziului.

Părinții au semnat în iunie un memoriu pe care l-au trimis conducerii școlii. Ei au motivat că „elevii vor fi rupți de mediul școlar în care au evoluat 4 ani”, încă de la pregătitoare; că „fete de 10-11 ani vor fi nevoite să pătrundă într-un mediu prin excelență bărbătesc, precum și că „sălile se află la demisolul unei clădiri, fără iluminare naturală adecvată și cu gratii”.

Directoarea Murguleț a declarat că s-a luat decizia relocării pentru că până acum elevii au învățat în trei schimburi.

Un alt memoriu a fost trimis de părinți la Ministerul Educației de unde au primit răspuns că relocarea ” a fost dispusă respectând legislația în vigoare”, în urma consultărilor cu Consiliul Profesoral și cu Comitetul Reprezentativ al Părinților.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite