Olimpiada Internaţională de Matematică ar putea fi organizată la Bucureşti în 2018 sau 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La ediţia de anul trecut a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, românii au câştigat şase medalii
La ediţia de anul trecut a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, românii au câştigat şase medalii

Olimpiada Internaţională de Matematică ar putea fi organizată, în 2018 sau 2020, la Bucureşti, potrivit unui memorandum adoptat în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Memorandumul are ca temă „Organizarea Olimpiadei Internaţionale de Matematică la Bucureşti, în anul 2018 sau 2020”, se arată pe site-ul Guvernului României. 

La cea de-a 53-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată la Mar del Plata (Argentina), în perioada 4 - 16 iulie 2012, olimpicii români au cucerit şase medalii (două de aur, trei de argint şi una de bronz).

Concursul din acest an a reunit 548 de concurenţi din 100 de ţări. În ierarhia neoficială pe naţiuni, România a ocupat locul 1 în Europa şi locul 10 la nivel mondial.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Vlad Coşoreanu, olimpic internaţional: „Cei mai mari duşmani ai minţii sunt lenea şi clişeele“

În palmares, elevul Liceului Teoretic Ovidius din Constanţa are calificări la olimpiadele naţionale de Matematică, Fizică, Chimie, Biologie. Peste câteva zile merge la Olimpiada Internaţională de Biologie.

O nouă medalie de aur la balcaniadă pentru Omer Cerrahoglu

Balcaniada de matematică de anul acesta a adus României patru medalii de aur şi două de argint. Nelipsit de la această competiţie a fost şi băimăreanul Omer Cerrahoglu, acesta obţinând încă odată aurul olimpic.

Liceenii care reprezintă România la olimpiadele internaţionale de informatică, matematică şi fizică

Într-o perioadă în care tot mai multe ştiri din Educaţie sunt legate de cuvinte precum DNA, şpagă sau mediocritate, Wall-Street.ro îi prezintă pe cei 16 liceeni care ne vor reprezenta anul acesta la olimpiadele internaţionale de matematică, fizică şi informatică.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite