Ministerul Tineretului: Aproape 45.000 de copii şi tineri au fost în taberele ministerului în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În vacanţa de vară au fost plecaţi în tabere 30.000 de elevi
În vacanţa de vară au fost plecaţi în tabere 30.000 de elevi

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat bilanţul activităţii pe 2013, că aproximativ 45.000 de copii şi tineri au fost în acest an în cele 57 de tabere organizate de instituţie.

„2013 a reprezentat anul în care s-a predat sistemul naţional de tabere, care a avut o contribuţie importantă în dezvoltarea tineretului din România. În urma taberelor organizate de MTS, în 2013 au beneficiat aproape 45.000 de copii şi tineri. În vacanţa de vară în taberele noastre au fost 30.000 de copii şi tineri, în cele 57 de centre de agrement, care au putut fi reintroduse prin reabilitare. La acest cuantum s-au adunat şi tabăra olimpicilor naţionalişi internaţionali. De asemenea, am avut o tabără pentru copiii cu dizabilităţi şi pentru copiii şi tinerii din centrele de plasament şi orfelinate. Numărul total a fost în jur de 45.000 de copii şi tineri”, a spus Bănicioiu.

Cu acelaşi prilej, secretarul de stat în domeniul tineret din Ministerul Tineretului şi Sportului, Cristian Cosmin, a apreciat drept profitabil pentru instituţie sistemul naţional de tabere.

„Am avut rezultate foarte, foarte bune în domeniul taberelor. Sistemul naţional de tabere funcţionează, a avut rezultate bune, atât prin numărul celor care au fost cazaţi, cât şi prin veniturile proprii pe care le-am realizat”, a spus secretarul de stat.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite