Ministerul Educaţiei pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Legii Educaţiei şi noi reguli pentru funcţionarea şcolilor doctorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Silviu Pal
FOTO: Silviu Pal

Ministerul Educaţiei va prezenta marţi, în şedinţa de Guvern, primele modificări legislative în ceea ce priveşte funcţionarea şcolilor doctorale în România şi etica în cercetarea academică. De asemenea, la începutul lunii februarie se vor anunţa primele modificări pe Legea Educaţie, prin Ordonanţă de Urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, a explicat pentru "Adevărul" că primele modificări legislative importante realizate în mandatul lui Adrian Curaj vor ajunge marţi, pe masa Guvernului.

Este vorba de noile reguli pentru reforma şcolilor doctorale, urmând ca din luna februarie să se dea o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Legii Educaţiei. „În cursul acestei săptămâni vom opera primele modificări legislative cu privire la calitatea şi transparenţa în ceea ce priveşte şcolile doctorale şi etica în cercetarea academică din România (Legea 206/2004, care vizează Consiliul Naţional de Etică). La începutul lunii februarie, vom opera modificările legislative privind Legea Educaţiei (OUG)", promite Mirabela Amarandei.

Cine sunt noii membri CNATDCU

În ceea ce priveşte ordinul de ministru care a apărut vineri în Monitorul Oficial, în care este precizată componenţa nominală a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), Amaradei spune că, de fapt, au fost numiţi doar opt membri noi, toţi ceilalţi fiind în consiliu din 2012, când au fost numiţi de către ministrul interimar al Educaţiei Liviu Pop.

Şi consilierul pe probleme de doctorat al ministrului Curaj, profesorul Bogdan Murgescu, a explicat acelaşi lucru. "Au fost opt persoane noi în diferite comisii şi rocade interne în conducerea unei comisii. Numirile noi au înlocuit membri care fie au decedat, s-au pensionat sau au demisionat", a explicat Murgescu.

Mai jos aveţi lista cu noiii membri CNATDCU şi cu persoanele pe care le-au înlocuit:

Modificari Componenta Comisii Cantdcu _ian 2015 - Pt Adevarul

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite