Ministerul Educaţiei a lansat competiţia naţională „Tinerii Dezbat” 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolile din ţară se pot înscrie, până pe 28 martie, la competiţia naţională de oratorie a elevilor „Tinerii Dezbat”, organizată anual sub coordonarea Ministerului Educaţiei.

Ministerul Educaţiei Naţionale, împreună cu Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Agenţia Naţională pentru Romi, Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, Fundaţia Dignitas şi Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică în parteneriat cu Romanian-American Foundation, a lansat cea de-a V-a ediţie a Concursului Naţional „Tinerii dezbat”.

Şcolile se pot înscrie până pe 28 martie în concurs.

Etapa judeţeană va avea loc între 2-4 aprilie 2014. Etapa regională se va desfăşura în perioada 16- 18 mai 2014, iar etapa naţională va fi organizată la Târgu- Jiu, în perioada 13- 15 iunie 2014, potrivit calendarului oficial.

Calendar Tinerii Dezbat 2014

„Concursul Naţional „Tinerii dezbat” are drept scop conştientizarea de către tineri a valorilor cetăţeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată şi exersarea atitudinii tolerante şi deschise faţă de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen, etc, care pot constitui bariere în comunicare. „Tinerii dezbat” este un campionat naţional de dezbateri educaţionale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială”, arată oficialii ministerului.


Dezbatere ca la carte la Adevărul Live: „Numai persoanele găsite vinovate de crime violente ar trebui trimise la închisoare”

Patru liceeni pasionaţi de arta oratoriei, care abia au revenit de la campionatul Eurasians din Turcia, au dezbătut ca la carte, după modelul britanic, la Adevărul Live, un subiect apropiat de recenta aprobare a noului Cod Penal. Tema de astăzi: „Numai persoanele găsite vinovate de crime violente ar trebui trimise la închisoare”.

România este vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice

Echipa României, formată din Radu Cotarcea şi Octavian Buta, reprezentând Universitatea Babeş Bolyai, a obţinut titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, organizat în India, primul obţinând şi locul al VI-lea din lume la vorbitor, informează Mediafax.

TURNEU Campionii României la dezbateri se înfruntă din nou la Bucureşti

Între 7 şi 9 decembrie are loc la Bucuresti Turneul Campionilor în Dezbateri 2013, competiţia ce-i pune faţă în faţă pe cei mai buni debateri români. Cei 16 finalişti de top se înfruntă zilele acestea pentru a-şi revendica trofeul Turneului Campionilor în Dezbateri. Finala şi premierea au loc luni, 9 decembrie, ora 18:30 la The HUB, în prezenţa Excelenţei sale Domnul Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

Cum au ajuns doi studenţi români cei mai buni tineri speakeri internaţionali

Echipa formată din Radu Ţigănaş şi Şerban Pitic, reprezentând Universitatea din Bucureşti, a câştigat turneul internaţional de dezbateri academice pentru studenţi de la Londra, la categoria destinată străinilor care nu au engleza ca limbă nativă. În clasamentul individual, Şerban Pitic a ocupat locul întâi, iar Radu Ţigănaş locul al doilea.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite