Ministerul Educaţiei a decis: clasa pregătitoare este obligatorie începând din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor fi obligaţi să treacă prin clasa pregătitoare
Copiii vor fi obligaţi să treacă prin clasa pregătitoare

Părinţii nu-şi vor mai putea înscrie copiii în clasa I dacă aceştia nu au urmat clasa pregătitoare. Aşa prevede metolodia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016 - 2017, care a fost aprobată, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Documentul arată că învăţământul primar cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV.

„Numărul de locuri alocate, prin cifră de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat, este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, „înscrierea în clasa pregătitoare trebuie să fie obligatorie, începând cu anul şcolar 2016-2017 datorită eficienţei demonstrate în reducerea decalajelor dintre elevi şi în diminuarea riscului de abandon şcolar”.

MENCŞ a elaborat o procedură prin care inspectoratele şcolare pot verifica posibilitatea cuprinderii în clasa I a copiilor care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016 şi care au împlinit vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016, inclusiv.

1. Metodologia şi calendarul pot fi consultate AICI
2. Procedura de înscriere în clasa I poate fi consultată AICI

„Inspectoratele şcolare trebuie să verifice cauza amânării înscrierii copiilor şi, după o analiză punctuală, să transmită ministerului o situaţie centralizată, spre aprobare. Pentru aceşti copii, înmatricularea în clasele I, în anul şcolar 2016-2017, se poate realiza doar la nivelul claselor deja existente, pe locurile rămase disponibile”, potrivit comunicatului de presă.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite