Încep pregătirile pentru admiterea din 2013 la universităţile din Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii care merg la universităţi britanice, unde sunt cele mai mari taxe din UE, pot aplica pentru împrumuturi de studiu, pe care le rambursează după ce se angajează
Studenţii care merg la universităţi britanice, unde sunt cele mai mari taxe din UE, pot aplica pentru împrumuturi de studiu, pe care le rambursează după ce se angajează

Procesul de admitere din anul 2013 pentru universităţile din Anglia este în curs de desfăşurare. Viitorii studenţi încep să se pregătească pentru împrumutul de finanţare şi pentru ce universitate optează.

Termenul limită pentru aplicarea la universitate în anul 2013 este doar la două luni distanţă, însă pregătirile financiare se fac cu mult timp înainte, relatează „The Telegraph“.

În timp ce viitorii studenţi nu pot face încă împrumutul până la începutul anului 2013, au mai multe aspecte de care trebuie să se ocupe până atunci.

Nicola Malton, de la „Compania de Credite pentru Studenţi“, care acordă finanţare din partea Guvernului pentru studenţii care sunt sau vin în Marea Britanie,  a prezentat o serie de sfaturi în ceea ce priveşte pregătirea pentru noul an universitar.

„Este important ca studenţii să ştie de la început de ce finanţare dispun şi cât vor să plătească“, explică ea.
Universităţile percep taxe diferite pentru anumite cursuri, ajungând până la un maxim de 9.000 de lire sterline pe an la universităţi finanţate din fonduri publice, bani pe care încep să-i ramburseze abia după ce se angajează.

Împrumuturile de întreţinere – care includ mâncarea, acomodarea şi costurile de călătorie - sunt date direct către student.

Acestea sunt, de obicei dependente de venituri, iar creditele maxime disponibile variază în funcţie  reşedinţă. Se poate aplica şi pentru un împrumut de întreţinere parţială, pentru care nu este nevoie de informaţii referitoare la venitul părinţilor sau al partenerului de viaţă.

Pentru a aplica la o universitate din Marea Britanie, este nevoie de anumite acte:

• Paşaport 
• Detalii despre contul bancar
• Număr de asigurare naţional
• Detalii despre cursul de la universitatea aleasă

Dacă este vorba de un student care solicită sprijin în funcţie de venitul său, se verifică înregistrările financiare ale părinţilor fără să fie nevoie să se trimită acte suplimentare.

Cu toate acestea, poate să fie nevoie de informaţii suplimentare, cum ar fi dovada  salariu,  documentele pentru pensie, o declaraţie fiscală sau o scrisoare de la un contabil care să confirme veniturile.

Ca rezident în Marea Britanie care este prima dată la universitate şi respectă cerinţele, nu trebuie să fie probleme în a primi finanţare.

În mod normal, în prima zi a anului universitar studentul trebuie să locuiască în Marea Britanie.

În plus, împrumuturile guvernamentale de până la 6.750 de lire (sau 4.500 de lire dacă studiază la un colegiu privat) sunt acum disponibile pentru cei care studiază în Marea Britanie pentru a acoperi costul taxelor de şcolarizare şi dacă nu dispun de venitul părinţilor.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite