Găinile, animale de companie în campus. Pentru ce sunt penalizaţi studenţii din universităţile britanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii de la un colegiu al Universităţii Cambridge au folosit banii ca să-şi finanţeze ieşirile anuale în grupFOTO: Arhiva Adevărul
Profesorii de la un colegiu al Universităţii Cambridge au folosit banii ca să-şi finanţeze ieşirile anuale în grupFOTO: Arhiva Adevărul

Studenţii din Marea Britanie sunt amendaţi de conducerile universităţilor pentru cele mai ciudate motive. Printre acestea se numără şi găinile ţinute drept animale de companie în cămin, pâinea furată, sau mâncarea uitată pe pervazul ferestrelor.

Amenzile date anul trecut au ajuns la o sumă de peste 550.000 de lire sterline, scrie the Guardian. Evidenţa a 128 de instituţii universitare britanice este ţinută de stat şi oricine doreşte să aibă acces la ea poate să completez un formular de "drept la informaţie".

Totuşi, nu toate amenzile au fost date pentru abateri de la regulile universitare de genul găinilor ţinute ca animale de companie în campus. În unele cazuri a fost vorba chiar de ameninţări, bătăi sau hărţuire sexuală.  Alte motive pentru care studenţii au fost amendaţi sunt meditaţiile contra cost şi neplata la timp a taxelor universitare.

La universitatea Brunel, spre exemplu, un student a fost amendat cu 250 de lire sterline pentru că a cerut bani pentru meditaţii altor studenţi, în timp ce un coleg de-al lui a fost amendat cu doar 50 de lire fiindcă a lovit un profesor.

Nu este singurul exemplu în care valoarea amenzilor nu pare să corespundă cu gravitatea faptei. Un student de la universitatea Kent a fost amendat cu 50 de lire sterline pentru că a înjurat şi pentru că a avut un "comportament neadecvat, care include hărţuire sexuală", în condiţiile în care, cu aceeaşi sumă sunt amendaţi şi studenţii care fumează în campus.

Universitatea Warkick a dat amenzi în valoare de 350 de lire sterline studenţilor care au fost prinşi în stare de ebrietate.

Care universitate britanică a dat cele mai multe amenzi

Universitatea care a dat cele mai multe amenzi, în total de 61.000 de lire sterline este Middlesex. Majoritatea amenzilor au fost pentru întârzieri de plată a taxelor, o penalitate care îi costă pe studenţi circa 200 de lire.

Conducerea universităţii spune că această penalitate a fost introdusă în toamna lui 2011 şi afectează doar 1% din studenţi, majoritatea venind din ţări din afara Uniunii Europene.

Universitatea Bagor se clasează pe locul doi în topul instituţiilor universitare care au dat cele mai multe amenzi studenţilor. Anul trecut, Bagor a adunat peste 42.000 de lire numai din penalităţi.

Dacă studenţii întârzie cu plătirea amenzilor mai mult de două săptămâni, universitatea îşi rezervă dreptul de a-i da în judecată.

Unde se clasează Oxford şi Cambridge

Cambridge este pe locul cinci şi Oxford pe locul şapte în clasament. Cele mai prestigioase universităţi britanice acordă amenzi cu valori cuprinse între 10 şi 200 de lire sterline.

Majoritatea colegiilor au folosit banii pentru a-i ajuta pe studenţii care nu îşi permit să plătească studiile, însă în cazul Colegiului Downing de la Cambridge, spre exemplu, banii au fost folosiţi pentru a finanţa ieşirile anuale în grup ale profesorilor.

Totuşi, 34 de universităţi britanice susţin că nu i-au penalizat disciplinar de studenţi fiindcă se ştie prin ce dificultăţi financiare trec având în vedere costurile unei educaţii universitare în Marea Britanie.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite