Evaluare Națională 2024. Cum pot corecta elevii un răspuns greșit la examen

0
Publicat:

La examenul de Evaluare Națională 2024 elevii pot face corectări, sublinieri sau marcaje pe foaia de examen. Iată cum se vor face acestea.

elev in sala de examen care rezolvă lucrarea
Evaluarea Națională 2024 începe pe 25 iunie cu proba la Limba română. Sursa foto: arhivă

Evaluare Națională 2024. Cum se corectează un răspuns greșit la Limba română

La Limba și literatura română și/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau delimitarea propozițiilor în frază.

La Limba și literatura română și/sau maternă un răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect. Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opțiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

Evaluare Națională 2024. Cum se corectează un răspuns greșit la Matematică

La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

La Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect. Dacă elevul revine asupra răspunsului încercuit inițial și consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în spațiul dedicat punctajului atribuit exercițiului, aflat lângă zona cu cele patru variante de răspuns.

Corectarea lucrărilor se face digitalizat

Începând din acest an, corectarea se va face digitalizat. Lucrările elevilor vor fi scanate de profesorii asistenți. Acestea se scanează cu prima pagină nesecretizată și colțul din dreapta desfăcut. Profesorii asistenți verifică dacă paginile sunt complete și lizibile. Dacă există pagini care nu sunt clare, profesorii le vor șterge și vor scana din nou lucrarea.

După finalizarea examenelor și afișarea rezultatelor finale, începe etapa admiterii la liceu. Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a va avea loc pe 24 iulie 2024. Completarea fișelor de înscriere la liceu se va face în perioadele 11-12 iulie și 15-22 iulie 2024. Rezultatele repartizării computerizate vor fi afișate pe 24 iulie, iar depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați se va realiza între 25 și 30 iulie.

Evaluarea Națională 2024. Calendarul probelor

  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite