Elevii din învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani vor putea primi mese gratuite şi prin serviciile de catering

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea prin care elevii din învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani pot primi mese gratuite şi prin serviciile de catering, nu doar prin cantinele şcolare, informează Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art.12 alin. (8¹) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul introducerii posibilităţii de acordare a unei mese gratuite elevilor înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani şi prin intermediul serviciilor de catering, nu numai prin intermediul cantinelor şcolare, cum este în prezent. 

„Elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani, precum şi elevii din învăţământul dual, pot beneficia de masă gratuită în cantinele şcolare sau prin servicii de catering şi cazare gratuită în internatele şcolare. Cheltuielile pentru cazarea şi masa acestora se pot asigura, în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie şi din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor sau ale judeţelor, după caz, prin hotărâri ale autorităţilor deliberative ale acestora”, arată legea promulgată de şeful statului.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite