Colindători cu porţia la Primăria Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
28 de copii au colindat în holul Primăriei Baia Mare, încălcând dispoziţiile primite
28 de copii au colindat în holul Primăriei Baia Mare, încălcând dispoziţiile primite

Primăria din Baia Mare a anunţat că nu poate primi grupuri de colindători mai mari de 20 de copii, din motive financiare. Bugetul municipalităţii nu permite, susţin oficialii oraşului, cadouri pentru mai mulţi copii odată.

De cealaltă parte, profesorii se plâng că se găsesc într-o situaţie ingrată: ei ar trebui să aleagă cel mult 20 de copii din clasele care vor să meargă la colindat, în condiţiile în care în fiecare clasă sunt înscrişi aproximativ 30 de elevi.„Eu am în clasă 29 de copii. Acum trebuie să fac o listă cu cei care vor merge să facă urarea? Pe cine şi cum aleg?", se-ntreabă o profesoară care a dorit să rămână anonimă.  Nici părinţii nu sunt foarte încântaţi. „Copiii sunt foarte inteligenţi. Nu ştiu cum îi va tria doamna. Foarte urât! Ei ar fi trebuit să meargă toţi, împreună", a reclamat Maria Stan, o mamă nemulţumită.

Mircea Dolha, viceprimarul municipiului Baia Mare, a refuzat să comenteze acest subiect. „Nu cunosc nimic. Nu mă interesează cine şi de ce a trimis aşa ceva. Încercaţi la domnul primar", a declarat edilul. La rândul său, Istvan Ludescher, primarul interimar, a refuzat să facă declaraţii.

„E criză la Primărie"

Profesorii acuză Primăria că ar fi nedreaptă cu elevii, pentru că municipalitatea a alocat, în buget, 10.000 de lei pentru organizarea unui foc de artificii de opt minute. Învăţătoarea clasei a IV-a C de la Şcoala „Dimitrie Cantemir" din oraş a refuzat să facă triajul şi i-a dus la pe toţi cei 28 de elevi la colindat. „Nu îmi pasă de restricţia impusă. Iau cadoul şi îl voi împărţi în mod echitabil tuturor", a explicat învăţătoarea Irma Pop. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite