Cîmpeanu a cerut deschiderea şcolilor acolo unde incidenţa este sub 3 la mie, însă propunerea „n-a fost luată în considerare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus luni seara, la Digi24, că a propus deschiderea şcolilor, acolo unde rata de incidenţă este sub 3 la mie, chiar şi în instituţiile şcolare unde profesorii nu s-au vaccinat în proporţie de peste 60%.Propunerea sa nu a fost luată în considerare de reprezentanţii din sănătate.

”Am propus deschiderea şcolilor acolo unde rata de infectare e sub 3 la mie. Sunt localităţi unde nici nu s-a auzit de Covid, unde nu există nici internet şi nici de vaccinare nu au prea auzit. Nu e corect să-i condamni la învăţământ online, având rată de infectare poate chiar zero absolut. Nu a fost luat în considerare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a precizat că a transmis autorităţilor sanitare trei întrebări legate de testarea copiilor. 

"Am pus trei întrebări, prima, dacă se poate face testarea la domiciliu. A doua întrebare, dacă e nevoie de acordul părinţilor pentru testarea copiilor. A treia întrebare a fost la fel simplă: Instrucţiunea se referă la elevi. Întrebarea este, cu preşcolarii mai facem ceva?", a precizat ministrul. 

Ministrul Cîmpeanu a explicat cum a ajuns vaccinarea cadrelor didactice să fie criteriul luat în considerare pentru deschiderea unităţilor de învăţământ:

„Nici nu puteam să solicit să fie toate şcolile deschise, pentru că aş fi negat pandemia, o situaţie în care avem sute de decese în fiecare zi. Aşa s-a ajuns la un criteriu de departajare, rata de vaccinare a cadrelor didactice”.

Cîmpeanu crede că deschiderea şcolilor nu ar contribui la un al cincilea val al pandemiei.

„Din toate activităţile din această lume exact şcoala ne îmbolnăveşte. Şcoala nu ne îmbolnăveşte, protestez împotriva acestei idei, conform căreia deschiderea şcolilor va genera valul 5. Sunt adversarul acestei idei, sunt multe activităţi care ar putea să fie restricţionate”, a mai spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite