Cele mai bune universităţi cu perspective de angajare din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: St George's University of London. Sursă masterstudies.com
Foto: St George's University of London. Sursă masterstudies.com

Şcoala Medicală St. George a Universităţii din Londra este facultatea cu cele mai bune perspective de angajare din Marea Britanie. Potrivit  unor date ale Ligii studenţilor români în străinătate, cei mai mulţi studenţi sunt distribuiţi în Marea Britanie, respectiv 34 la sută.

Potrivit unui ghid realizat de The Times şi The Sunday Times în 2016, 93, 4 la sută dintre tinerii care au absolvit în 2013 şi 2014 în Anglia şi-au găsit un job sau şi-au continuat studiile, arată independent.co.uk. Totodată, statisticile arată că motivul principal pentru care tinerii aplică la o universitate este de a-şi creşte posibilitatea de a obţine o slujbă mai bună, iar şase din 10 spun că rata de angajare este factorul principal în alegerea universităţii la care merg.

Cele mai bune 10 universităţi din UK care te pot ajuta să îţi găseşti o slujbă:

1. St George’s, University of London (93,4 la sută)

2. Imperial College London (91,1 la sută)

3. University of Cambridge (89, 3 la sută)

4. University of Oxford (87,1 la sută)

5. University of Birmingham (86,7 la sută)

6. King’s College London (85,7 la sută)

7. University of Bath (85,2 la sută)

8. Durham University (84,4 la sută)

9. University of Sussex (84,1 la sută)

10. Loughborough University (83,7 la sută)

Marea Britanie, ţara preferată de tinerii români pentru studiile universitare

Cei mai mulţi tineri români care vor să studieze în străinătate aleg Marea Britanie, cel puţin astea sunt informaţiile care reies din statisticile Ligii studenţilor români din străinătate. Astfel, potrivit unui document din 2015, tinerii români aleg cel mai des să urmeze programe de studiu în Marea Britanie, respectiv 34, 8 la sută, pe locul doi fiind Franţa, cu 14 la sută, iar pe locul trei Danemarca, cu 11,4 la sută. Totodată, cei mai mulţi studenţi care studiază în străinătate, aleg în principal profilurile : economie şi management (31,2 la sută), IT, ştiinţe exacte şi inginerie (17,2 la sută), drept şi criminologie (16,1 la sută), ştiinţe umane (15,1 la sută).

În România nu există statistici privind cele mai bune universităţi din perspectiva angajărilor

Potrivit preşedintei Federaţiei Coaliţia pentru Educaţie, Daniela Vişoianu, în acest moment nu există nicio o evidenţă a studenţilor, pentru că în general studenţii nu sunt urmăriţi după absolvire de către Universităţi. Siatuaţia s-ar putea schimba abia după ce devine funcţional şi este pus la punct Registrul Matricol Unic (RMU).

„Nu ştie nimeni câţi studenţi se angajează după absolvie.Universităţile nu îşi urmăresc studenţii după absolvire, cu toate că au mai fost anumite universităţi care au realizat o contorizare prin diferite proiecte. Odată cu Registrul Matricol Unic, Inspectoratul Naţional de Statistică ar putea face o corelare între RMU şi REVISAL”, a explicat pentru „Adevărul”, preşedinta Federaţiei Coaliţia pentru Educaţie, Daniela Vişoianu.

Ministerul Educaţiei centralizează datele privind şcolaritatea studenţilor, bursele, serviciile de cazare, dar şi alte date privind studiile preuniversitare ale acestora, în Registrul Matricol Unic. Până la 1 aprilie, s-au înregistrat în RMU date referitoare la peste 70.000 de studenţi din anul I de studii din ciclurile de licenţă şi master. 

MENCŞ vrea să deţină toate informaţiile actualizate până la 30 septembrie.

Toţi studenţii vor avea „Dosar“. Ce date va strânge Ministerul Educaţiei în Registrul informatic unic

Târgul RIUF. Universităţile britanice rămân ţintele preferate ale adolescenţilor români

RIUF 2016, la Bucureşti. Costuri de şcolarizare în universităţi din Marea Britanie, Olanda, Franţa şi Germania

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite