Cea mai scăzută promovabilitate la simularea Evaluării Naţionale este de 7,69%, la o şcoală din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O şcolaă din Botoşani a avut un procent de 7,69% la simularea Evaluării Naţionale.
O şcolaă din Botoşani a avut un procent de 7,69% la simularea Evaluării Naţionale.

Şcoala Gimnazială „Sfânta Maria”, din Botoşani, a avut cel mai scăzut procent, 7,69%, la simularea Evaluării Naţionale. Media notelor la această unitate de învăţământ a fost de 3,89.

Într-un clasament al celor mai slabe şcoli din Botoşani, întocmit de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), pe baza promovabilităţii la simularea la Evaluarea Naţională, Şcoala Gimnazială nr. 1 Dumeni de află pe poziţia a doua cu o rată de promovare de 10,34% şi o medie a notelor de 3,73, iar Şcoala Gimnazială "Dimitrie Brândză" din Viişoara se află pe poziţia a treia cu o promovabilitate de 11,11% şi o medie a notelor de 3,17, potrivit Agerpres.

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a fost pe primul loc În Botoşani, conform clasamentului promovabilităţii, cu un procent de 100% şi cu o medie a notelor de 8,53.

Pe locul al doilea s-a situat Colegiul Naţional "AT Laurian" tot cu promovabilitate de 100%, dar cu o medie a notelor mai scăzută - 8,10.

A treia unitate de învăţământ a fost Liceul Teoretic "Dr. Mihai Ciucă" Săveni, cu o rată de promovare de 100%, dar cu o notă medie de 7,08.

În Botoşani, niciun elev de clasa a VIII-a nu a obţinut nota 10 la simularea examenului de Evaluare Naţională, iar la nivelul judeţului, rata de promovare este de 56,34%.

La Limba şi literatura română procentul de promovare a fost de 65,21%, însă niciun elev care a susţinut această probă nu a primit nota maximă. În acelaşi timp, la Matematică, procentul de promovare a fost de 49,28%, 16 elevi fiind notaţi cu 10. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite