Ce nu-mi place la liceul meu: „Sunt prea multe materii în programă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Dughianu (foto), de 17 ani, este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu”, cel mai bun liceu buzoian. Ea urmează un profil de matematică-informatică şi pentru a obţine note bune petrece foarte mult timp învăţând.

Alina ştie că meritul pentru cunoştinţele acumulate se datorează în principal profesorilor care îi predau. „Profesorii îşi dau silinţa să înţelegi şi să nu pleci de la şcoală cu lecţia neînţeleasă, iar ceea ce fac nu fac pentru bani pentru că ştim că sunt foarte prost plătiţi. Le place ceea ce fac", ne-a spus Alina.

Pentru rezultatele bune a depus destul de mult efort. Din acest motiv sunt şi lucruri pe care ar dori să le schimbe pentru ca munca să fie mai uşoară.

„Sunt prea multe materii în programă, unele inutile. Cred că s-ar putea adopta un model de învăţare dezvoltat, unde elevii au mult mai puţine materii şi exact cele care trebuie. Aşa ne-am putea specializa pe ceva anume şi putem fi buni la ce vrem noi. În plus, eu consider că avem multe ore pe zi şi este obositor şi când ajungi acasă trebuie să dormi. Cred că ar fi fost bine dacă aveam mai multe ore de informatică pe săptămână, mai ales că avem profil de matematică- informatică", ne-a mai spus Alina Dughianu.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite