Ce mesaj i-a transmis ministrului Educaţiei o elevă din Dej, revoltată că Andronescu a tăiat locuri de la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Giulia Mic/pagina personală Facebook
FOTO: Giulia Mic/pagina personală Facebook

O elevă în vârstă de 14 ani, Giulia Mic, din Dej a adresat o scrisoare deschisă Ecaterinei Andronescu, revoltată fiind de ultimele măsuri pe care ministrul le-a luat în domeniul Educaţiei: tăierea a zeci de mii de locuri de la liceu şi transformarea lor în clase de învăţământ profesional.

„Mi-ai distrus visul! Tu, Ecaterina Andronescu! Deşi sunteţi ministrul Educaţiei (un statut prea înalt, pe care NU îl meritaţi) sunt sigură că până şi un copil de cinci ani ar înţelege că nu ştiţi ce faceţi cu viaţa multor oameni şi elevi în cazul de faţă. Am 14 ani, locuiesc în localitatea Dej, judeţul Cluj şi am o medie generală de 9,96. Urmează să dau admiterea pentru a intra la liceu, respectiv la clasa de Ştiintele naturii, dar sunt 50 la sută sanse ca acest lucru să nu mai fie posibil. MULŢUMESC! Sunt convinsă că la vârsta mea înţeleg pe deplin ce lovitură ne-aţi oferit”, îşi începe eleva Giulia Mic, elevă la Liceul Teoretic ”Al. Papiu Ilarian”, Cluj, scrisoarea adresată ministrului.

Adolescenta consideră că Ecaterina Andronescu este răspunzătoare pentru situaţia prezentă din Educaţie. „Din dorinţa de a-mi salva viitorul am început să scriu acest mesaj, izbucnind în lacrimi când am aflat că aici în Dej este o probabilitate de 50-50 să tăiaţi o clasă de Matematică-Informatică sau Ştiinţele naturii. De ce? În adancul acestui ordin pe care l-aţi dat cu o zi în urma se afla adevarata realitate.. Este prea puţin vorba despre copiii care nu iau cinci... NU! E vorba că de pe acum doriţi ca şi copiii buni să se lase de învăţat, să devenim o ţară de prosti, doar pentru a fi mai uşor manipulaţi!”, mai acuză eleva. 

Eleva a mai scris că îşi doreşte ca multă lume să îi citească mesajul şi să-l distribui, ca un semnal de alarma pentru guvernul actual. 

Inspectorul general Inspectoratului judeţean Cluj, Valentin Cuibus, a spus că în cursul zilei de miercuri au fost discuţii de desfiinţare a unei clase, dar nu s-a vorbit despre un anume profil. „Clasa nu se desfiinţa, ci se transforma în clasă de profesională. Ideea a căzut, şi acolo, la Dej, nu se va desfiinţa nimic”, a spus Cuibus.

captura scrisoara eleva/ facebook mic giulia
EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite