Bacalaureat de toamnă 2014: Lecţiile video pentru probele orale de la Bac

0
0

Absolvenţii de liceu care s-au înscris la a doua sesiune de Bac 2014 pot să urmărească pe adevarul.ro, lecţiile video din cadrul campaniei "Adevărul te meditează şi te premiază" pentru probele orale din cadrul examenului de Bacalaureat.

Pentru proba orală de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română s-au înscris 11.666 candidaţi. Tinerii care se pregătesc pentru această probă pot să recapituleze din materie cu ajutorul profesoarei Iulia Pop de la Colegiul Naţional "Sf. Sava" din Bucureşti, în cadrul lecţiei video în care ea le explică modul în care se desfăşoară această probă şi cum se rezolvă un subiect.

"Cred că este un examen necesar şi binevenit în condiţiile în care oamenii comunică în general oral şi nu în scris. Nu trebuie să dovedeşti acumulări de cunoştinţe, ci cum poţi să comunici", a spus profesoara Iulia Pop.

Ea a explicat din regulile monologului şi atenţia dată partenerului în cazul unui dialog cu profesorul. "Unul dintre lucrurile care se verifică este felul în care elevii citesc un text la prima vedere. Există patru calificative care se pot acorda: începător, mediu, avansat, experimentat", a spus profesoara.

BACALAUREAT 2014 Lecţia video pentru proba orală de la Română, la Adevărul Live

Lecţia video pentru proba orală la o limbă străină

În total, 12.079 candidaţi sunt aşteptaţi la proba orală de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională. Dintre aceştia, 10.567 au optat pentru limba engleză, 1.376 pentru limba franceză, 72 pentru limba germană, 37 pentru limba spaniolă şi 12 pentru limba rusă.

Probele pe care le vor suţine sunt proba de înţelegere a unui text audiat (timp efectiv de lucru 20 de minute), proba scrisă – proba de înţelegere a unui text scris şi proba de producere a unui text scris- timp efectiv 120 de minute. De asemenea, candidaţii vor mai susţine şi o probă orală. unde elevul are dispoziţie 20 de minute să se pregătească, în bancă, şi 10-15 minute pentru a prezenta subiectul în faţa comisiei.

Mai jos aveţi lecţiile video pentru proba de la franceză. predată de profesoara Alina Voiculescu, de la Colegiul Naţional "Sf. Sava" şi lecţia de limba engleză, predată anul trecut de profesoara Corina Milicin de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Capitală.

BACALAUREAT 2014 Lecţia video pentru proba orală la limba străină, la Adevărul Live 

BACALAUREAT 2013 A treia lecţie video: examenul oral de la limba engleză

Lecţia video pentru proba de evaluare a competenţelor digitale

La proba de evaluare a competenţelor digitale s-au înscris 11.713 candidaţi în a doua sesiune de Bac 2014. Lecţia video de la Adevărul Live a fost susţinută de profesorul de informatică George Trifan, asistent universitar la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, cel care a pregătit în ultimii ani elevi olimpici la Informatică.

El a explicat că orice angajator îţi cere competenţe digitale. "Chiar dacă în şcoală nu au folosit foarte mult un program precum excel, le va prinde bine mai târziu daă îl învaţă. Orice angajator va avea pretenţia să ştii să foloseşti calculatorul în mod corect", a spus Trifan.

BACALAUREAT 2014 Lecţia video pentru proba de testare a competenţelor digitale, la Adevărul Live 

Calendarul sesiunii de toamnă

 • 14 – 18 iulie – Înscrierea candidaţilor
 • 18 – 19 august – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/maternă
 • 19 -20 august – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
 • 21 – 22 august – Evaluarea competenţelor digitale
 • 25 august – Proba scrisă la Limba şi Literatura Română
 • 26 august – Proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă
 • 27 august – Proba obligatorie a profilului (Matematică şi Istorie)
 • 29 august – Proba la alegere a profilului şi specializării (biologie, geografie, chimie, fizică, filosofie, sociologie, psihologie, logică, economie şi informatică)
 • 1 septembrie – Afişarea rezultatelor  (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (între 12:00 – 16:00)
 • 2 – 3 septembrie – Rezolvarea contestaţiilor
 • 4 septembrie – Afişarea rezultatelor finale

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Bacalaureat de toamnă 2014: Luni încep probele orale. Lecţii şi sfaturi

Bacalaureat de toamnă 2014: Peste 7.400 de candidaţi înscrişi în Capitală

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite