Bacalaureat 2019. A fost publicat baremul de corectare la Matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barem de corectare Matematică BAC 2019. Absolvenţii clasei a XII-a au dat astăzi proba obligatorie. În funcţie de profil, au dat testări la Matematică sau la Istorie.

Barem de corectare Matematică BAC 2019. O nouă rundă de emoţii pentru tinerii care au terminat liceul. Miercuri, elevii de la Real au dat proba la Matematică, în timp ce tinerii care au urmat profilul Uman, au susţinut proba la Istorie. 

În funcţie de profilul pe care l-au urmat la liceu, subiectele au fost diferite la matematică. 

La sesiunea de vară a Bacalaureatului de anul acesta s-au înscris peste 136.000 de candidaţi din toate promoţiile. Mai exact, 116.316 sunt din promoţia curentă şi aproape 20.000 din promoţiile anterioare. 

În platoul Adevărul Live, de ora 15:00, profesoara de Matematică, Denisa Tănăsescu, de la Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Capitala, a rezolvat subiectele primite astăzi de către elevi. 

Intră aici pentru a vedea cum trebuiau rezolvate subiectele la Matematică 

BAC 2019. Barem Matematică - Mate-Info 

BAC 2019. Barem Matematică - Ştiinţe ale Naturii

BAC 2019. Barem Matematică - Profil Tehnologic 

Când vor fi afişate rezultatele

Sesiunea de probe scrise a început luni, pe 1 iulie, cu testul la Limba şi literatura română. Ieri, 2 iulie, s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, croată, slovacaă, turcă, ucraineană şi italiană). Mâine, 4 iulie, va fi ultimul test, la alegerea profilului.

Cei care au susţinut examene în această sesiune îşi vor afla notele luni, pe 8 iulie, până la ora 12:00, pe bacalaureat.edu.ro. În aceeaşi zi în care se vor publica rezultate Bac 2019 se pot depune şi contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultate finale Bac 2019 vor fi anunţate pe 13 iulie.

Lucrările vor fi corectate pe baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, potrivit Ministerului Educaţiei.

Pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale precum şi cele scrise, să ia cel puţin nota 5 la fiecare şi să obţină cel puţin media 6 la probele scrise.

Regulamentul Bacalaureatului 

Potrivit regulamentului Ministerului Educaţiei, accesul elevilor în clasele în care se dau examenele se face între 7:30 şi 8:30. Aceştia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid, cu fotografie. Foile cu subiecte Bac 2019 Matematică şi Istorie le sunt prezentate elevilor imediat după ora 9:00. Pentru redactarea lucrărilor scrise au la dispoziţie trei ore, care se calculează din momentul în care au fost împărţite foile cu subiecte matematică Bac 2019 tuturor candidaţilor.

Elevii au voie să folosească doar stilouri cu cerneală albastră şi pixuri cu pastă de aceeaşi culoare. La Matematică, candidaţii pot apela la instrumente de desen. Însă, foarte important, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Regulamentul spune că nu este voie la examenul de Bacalaureat cu telefoane mobile, căşti audio şi nici un alt fel de mijloc de comunicare. Candidaţii nu au voie să vorbească între ei în timpul examenului, să transmită materiale, să copieze sau să schimbe foi de lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Cei care încalcă aceste reguli sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele şi obiectele interzise au fost folosite sau nu.

Candidaţii care încalcă regulile nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „elevi eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

De asemenea, foarte important de ştiut este că aceşti candidaţi acuzaţi de tentativă de fraudă nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite