Bacalaureat 2019. Subiectele la Matematică, rezolvate la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BAC 2019. Rezolvarea subiectelor la Matematică. Astăzi a fost proba obligatorie a profilului.
BAC 2019. Rezolvarea subiectelor la Matematică. Astăzi a fost proba obligatorie a profilului.

BAC 2019. Rezolvarea subiectelor la Matematică. Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut, miercuri, examenul la proba obligatorie a profilului. La Adevărul Live, de la ora 15:00, profesoara de Matematică, Denisa Tănăsescu, de la Colegiul I.L.Caragiale a rezolvat subiectele primite de absolvenţii de liceu.

BAC 2019. Rezolvarea subiectelor la Matematică. O nouă rundă de emoţii pentru tinerii care au terminat liceul. Miercuri, elevii de la Real au dat proba la Matematică, în timp ce tinerii care au urmat profilul Uman, au susţinut proba la Istorie. 

În platoul Adevărul Live, de ora 15:00, profesoara de Matematică, Denisa Tănăsescu, de la Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Capitala, va rezolva subiectele primite astăzi de către elevi. 

bac mate
bac mate

BAC 2019. Rezolvarea subiectelor la Matematică. Fără telefoane mobile la examen

La prima probă care a avut loc luni, cea la Limba şi literatura română, au fost eliminaţi din examen mai mulţi elevi pentru că au intrat cu telefonul mobil.

De exemplu, în judeţul Alba, patru elevi de la licee din oraşele Câmpeni, Abrud şi Baia de Arieş au fost scoşi din examen. Aceeaşi măsura s-a luat şi în cazul unui elev din Capitală.

Regulamentul spune că nu este voie la examenul de Bacalaureat cu telefoane mobile, căşti audio şi nici un alt fel de mijloc de comunicare. Candidaţii nu au voie să vorbească între ei în timpul examenului, să transmită materiale, să copieze sau să schimbe foi de lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Cei care încalcă aceste reguli sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele şi obiectele interzise au fost folosite sau nu.

BAC 2019. Rezolvarea subiectelor la Matematică. Consecinţele fraudelor

Candidaţii care încalcă regulile nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „elevi eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

De asemenea, foarte important de ştiut este că aceşti candidaţi acuzaţi de tentativă de fraudă nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

BAC 2019. Rezolvarea subiectelor la Matematică. Când vor fi afişate rezultatele

Sesiunea de probe scrise a început luni, pe 1 iulie, cu testul la Limba şi literatura română. Ieri, 2 iulie, s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, croată, slovacaă, turcă, ucraineană şi italiană). Mâine, 4 iulie, va fi ultimul test, la alegerea profilului.

Cei care au susţinut examene în această sesiune îşi vor afla notele luni, pe 8 iulie, până la ora 12:00, pe bacalaureat.edu.ro. În aceeaşi zi în care se vor publica rezultate Bac 2019 se pot depune şi contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultate finale Bac 2019 vor fi anunţate pe 13 iulie.

Lucrările vor fi corectate pe baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, potrivit Ministerului Educaţiei.

Pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale precum şi cele scrise, să ia cel puţin nota 5 la fiecare şi să obţină cel puţin media 6 la probele scrise.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite