Avizul epidemiologic nu mai este necesar la revenirea copiilor din vacanţă, ci doar la înscrierea la şcoală şi grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii la şcoală cu măşti FOTO Shutterstock

Avizul epidemiologic, pentru care părinţii şi copiii stăteau la cozi interminabile la uşile cabinetelor medicilor de familie la fiecare început de an şcolar, nu va mai fi necesar la revenirea copiilor din vacanţă, ci doar în momentul înscrierii la şcoală şi grădiniţă, prevede un Ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, publicat în Monitorul Oficial.

Practic, un elev va trebui să ducă la şcoală avizul epidemiologic de intrare în colectivitate doar la momentul înscrierii la clasa pregătitoare, nu şi în vacanţele dintre fiecare an şcolar, cum se întâmpla până acum.

De asemenea, avizul epidemiologic va fi solicitat şi în cazul transferului între unităţi de învăţământ.

    

Ce se modifică - în ce situaţii va fi solicitat de acum încolo avizul epidemiologic:

1. La înscrierea la grădiniţă: adeverinţa medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu avizul epidemiologic şi dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

2. La înscrierea la clasa pregătitoare:

a) Dacă elevul a frecventat o grădiniţă în care există cabinet medical şcolar: fişa medicală de la grădiniţă şi adeverinţă medicală – eliberate de medicul şcolar al grădiniţei frecventate;

b) Dacă elevul a frecventat o grădiniţă în care nu există cabinet medical şcolar: adeverinţa medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

3. La înscrierea în clasa a IX-a:

a) Dacă elevul a frecventat o şcoală în care există cabinet medical şcolar: fişa medicală de la şcoală şi adeverinţă medicală eliberate de medicul şcolii frecventate;

b) Dacă elevul a frecventat o şcoală în care nu există cabinet medical şcolar: adeverinţa medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

4. În cazul transferului între diferite unităţi de învăţământ:

a) Dacă preşcolarul/elevul a frecventat o unitate de învăţământ cu cabinet medical propriu: fişa medicală de la unitatea de învăţământ de la care se transferă – eliberată de medicul şcolar;

b) Dacă preşcolarul/elevul a frecventat o grădiniţă/şcoală fără cabinet medical propriu: adeverinţa medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

La revenirea din vacanţe NU se va solicita preşcolarilor şi elevilor aviz epidemiologic.

Noul an şcolar începe în 13 septembrie, cu elevii în bănci. În cazul în care rata de infectare trece de 6 într-o localitate, atunci toate şcolile din acea localitate trec la cursuri online, au anunţat miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite