Anchetă la o şcoală din Fălticeni, unde un elev a fost tuns cu forţa de profesoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar din Suceava analizează luni cazul unui elev din Fălticeni, care a fost tuns în clasă, cu forţa, de profesoara sa, de asemenea director adjunct al instituţiei, pe motiv că bretonul este prea lung, Părinţii au depus plângere la insectoratul şcolar. Un caz similar a avut loc în 2011, într-o şcoală din Iaşi.

Un elev de clasa a VI-a de la Şcoala "Ion Irimescu" din Fălticeni a fost tuns, forţat, de profesoară, de faţă cu ceilalţi colegi. Cazul său va fi discutat luni la inspectoratul şcolar.

Dascălul, care este şi director adjunct, a decis să îi tundă bretonul copilului, pentru că acesta avea părul prea lung, potrivit Digi24. 

Imediat după incident, părinţii elevului au depus plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean din Suceava.

Reprezentanţii inspectoratului şcolar susţin că şcoala are un Regulament de Ordine Interioară, aprobat chiar de Comitetul de Părinţi, care face referire inclusiv la lungimea părului elevilor. 

În baza acestuia, dascălul i-ar fi cerut copilului să se tundă. Elevul s-a conformat, însă profesoara a fost nemulţumită de rezultat, aşa că l-a tuns singură, în faţa întregii clase, relatează Digi24. 

Părinţii sunt revoltaţi de gestul dascălului, mai ales că elevul este bun la învăţătură şi nu a avut niciodată probleme de comportament. O anchetă va fi facută şi de o comisie numită de Consiliul de Administraţie al şcolii. Dacă se va dovedi că este vinovată, profesoara va fi sancţionată.

Caz similar în Iaşi: elev lăsat cu bretonul ciunţit în mijlocul clasei

Un caz asemănător a avut loc în ianuarie 2011, în Iaşi. O profesoară i-a aplicat unui elev de clasa a VII-a o corecţie dură: l-a imobilizat cu ajutorul colegilor de clasă şi i-a ciuntit bretonul cu o foarfecă. Maria Posmangiu a fost nevoită să dea o notă explicativă conducerii şcolii, iar Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi a demarat atunci o anchetă.

Claudiu Hriscu (13 ani), elev la Şcoala „George Coşbuc" din Iaşi, a refuzat să se tundă, deşi diriginta sa, profesoara Maria Posmangiu, a insistat în repetate rânduri ca băiatul să nu mai poarte bretonul în ochi.


Pe aceeaşi temă:

VIDEO Tuns cu forţa de dirigintă

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite