Abecedarul a fost contestat din nou. Este puţin probabil ca elevii de clasa I sa aibă manualul până la sfârşitul anului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii ar putea să nu primească Abecedar nici în semestrul al doilea     FOTO: Mediafax
Elevii ar putea să nu primească Abecedar nici în semestrul al doilea     FOTO: Mediafax

Editorii au contestat din nou evaluarea ofertelor pentru manualul de Comunicare în limba română pentru clasa I (Abecedarul). Aceasta este a patra reevaluare care are loc pentru manualul şcolar nou.

După ce, în urma celei de a treia evaluări a Abecedarului, Ministerul Educaţiei a depunctat editura Akademos Art SRL şi Stand Agenţie Difuzare Carte SRL, înlocuindu-i cu asocierea editurilor Didactica şi Pedagogica şi Ascendia Design, editorii de la Akademos au depus o contestatţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). 

"Am hotărât să facem asta fiindcă noi eram, iniţial, desemnaţi câştigători, dar în urma ultimei evaluări, nu am mai fost printre editurile câştigătoare. O contestaţie costă aproximativ 60.000 de lei, însă am considerat că investiţia merită având în vedere că am cheltuit şi mai mult de atât să facem manualul", a explicat pentru „Adevărul" administratorul Akademos, Luiza Popescu.

Ministerul Educaţiei a anunţat schimbările din lista câştigătorilor la mijlocul lunii decembrie, în urma unei contestaţii depuse de Humanitas şi Read Forward. Înlocuirea editurii Akademos Art SRL şi Stand Agenţie Difuzare Carte SRL cu asocierea editurilor Didactica şi Pedagogica şi Ascendia Design este singura schimbare majoră din lista câştigătorilor.

"Interesant este că la această evaluare, ierarhia primelor cinci locuri a rămas neschimbată, diferenţele de punctaj fiind minime, însă la locul al şaselea, Akademos a fost înlocuită cu editura Didactica şi Pedagogica. De asemenea, în cazul editurii Humanitas, evaluatorii au scăzut punctajul cu 10 puncte", a spus Paul Balogh, managing partner Read Forward.

Câştigătorii licitaţiei pentru manualul de Comunicare în Limba Română clasa I

  • SC CD Press SRL Oferta 1
  • SC CD Press SRL Oferta 2
  • Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO România SA
  • SC Intuitext SRL
  • S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
  • Asocierea Editura Didactica şi Pedagogica + Ascendia Design în locul Akademos Art SRL + Stand Agenţie Difuzare Carte SRL

​Licitaţie amânată şi contestată. Epopeea noilor manuale

În 2013, Ministerul Educaţiei anunţa că dă startul uneia dintre cele mai importante licitaţii publice din învăţământ, care ar urma să schimbe manualele vechi de peste 10 ani din şcoala primară. Însă, licitaţia a fost lansată oficial cu o întârziere de aproape trei luni faţă de calendarul iniţial. Docmentele depuse pe SEAP atunci au fost contestate de editori şi procedura licitaţiei a mai suferit amânări. După publicarea rezultatelor licitaţiei în august, acestea au fost contestate de editori pentru prima oară.

Cu doar câteva săptămâni înainte de începerea anului şcolar, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a cerut reevaluarea ofertelor, aşa că manualele noi nu au mai ajuns pe băncile elevilor de clasa I şi a II-a în prima zi de şcoală. Abia în luna noiembrie au avut elevii manuale, cu excepţia Abecedarului care a fost contestat din nou.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite