Ministerul Educaţiei a decis pentru a treia oară cine sunt câştigătorii licitaţiei pentru Abecedar. Editorii spun că vor contesta din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Ministerul Educaţiei a terminat a treia evaluare a ofertelor de Abecedar în urma contestaţiei făcută de Humanitas şi Read Forward şi a decis să înlocuiască asocoaţia dintre editura Akademos Art SRL şi Stand Agenţie Difuzare Carte SRL cu asocierea editura Didactica şi Pedagogica şi Ascendia Design. Akademos a spus că va contesta rezultatul.

Practic, aceasta este singura schimbare majoră din lista de câştigători, care a rămas, în rest, neschimbată. "Singura schimbare este că acum suntem unul dintre câştigăori. Azi ni s-a comunicat lista şi din ce am văzut, diferenţele de punctaj sunt mici faţă de evaluarea anterioară", a declarat pentru "Adevărul" Cosmin Mălureanu, directorul Ascendia Design. 

Contactat de "Adevărul", administratorul Akademos, Luiza Popescu, a declarat că marţi, săptămâna viitoare, vor depune contestaţie. "Vrem să ştim de ce ni s-a scăzut punctajul şi vrem să se justifice preţurile de dumping ale editurilor Litera (+ Siveco) şi CD Press. De asemenea, vrem să vedem documentele care arată că evaluatorii au făcut cursuri de calificare şi când au fost făcute acele documente care atestă efectuarea cursurilor respective. În plus, vrem să vedem şi ordinul de ministru prin care au fost numiţi evaluatorii acestei licitaţii", a spus Luiza Popescu pentru "Adevărul".

În ceea ce priveşte situaţia editurii Humanitas şi Read Forward, Paul Balogh, managing partner Read Forward, spune că nu crede că vor mai depune încă o contestaţie. "Interesant este că la această evaluare, ierarhia primelor cinci locuri a rămas neschimbată, diferenţele de punctaj fiind minime, însă la locul al şaselea, Akademos a fost înlocuită cu editura Didactica şi Pedagogica. De asemenea, în cazul editurii Humanitas, evaluatorii au scăzut punctajul cu 10 puncte", a spus Balogh pentru "Adevărul".

Câştigătorii licitaţiei pentru manualul de Comunicare în Limba Română clasa I

  • SC CD Press SRL Oferta 1
  • SC CD Press SRL Oferta 2
  • Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO România SA
  • SC Intuitext SRL
  • S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
  • Asocierea Editura Didactica şi Pedagogica + Ascendia Design în locul Akademos Art SRL + Stand Agenţie Difuzare Carte SRL

Licitaţie amânată şi contestată. Epopeea noilor manuale

În 2013, Ministerul Educaţiei anunţa că dă startul uneia dintre cele mai importante licitaţii publice din învăţământ, care ar urma să schimbe manualele vechi de peste 10 ani din şcoala primară. Însă, licitaţia a fost lansată oficial cu o întârziere de aproape trei luni faţă de calendarul iniţial. Docmentele depuse pe SEAP atunci au fost contestate de editori şi procedura licitaţiei a mai suferit amânări. După publicarea rezultatelor licitaţiei în august, acestea au fost contestate de editori pentru prima oară,.

Cu doar câteva săptămâni înainte de începerea anului şcolar, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a cerut reevaluarea ofertelor, aşa că manualele noi nu au mai ajuns pe băncile elevilor de clasa I şi a II-a în prima zi de şcoală. Abia în luna noiembrie au avut elevii manuale, cu excepţia Abecedarului care a fost contestat din nou.

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri