164 de posturi tăiate în Ministerul Tineretului şi Sportului, un post de subsecretar de stat înfiinţat în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reduceri în Ministerul Tineretului şi Sportului, condus de Nicolae Bănicioiu
Reduceri în Ministerul Tineretului şi Sportului, condus de Nicolae Bănicioiu

Executivul continuă reducerile de personal bugetar cu Ministerul Tineretului şi Sportului, unde au fost desfiinţate 31 de posturi de la nivel central şi alte 133 din institutiile aflate în subordine, potrivit unei Hotărâri de Guvern publicate vineri în Monitorul Oficial. Însă ministerul a primit în plus un post de subsecretar de stat.

Organigrama Ministerului Tineretului şi Sportului, condus de Nicolae Banicioiu, a fost modificată printr-o hotărâre de Guvern publicvată vineri în Monitorul Oficial, care prevede reducerea cu 164 de posturi şi crearea unui nou post de subsecretar de stat.

Astfel, 31 de posturi au fost tăiate din cadrul ministerului, iar alte 133 de la instituţiile aflate în subordine, prevede actul normativ.

Cu noul post de subsecretar de stat, introdus prin această hotărâre, ministerul va funcţiona cu doi secretari de stat şi doi subsecretari de stat.

Ministerul Tineretului şi Sportului va funcţiona cu 171 de angajaţi, excluzând demnitarii şi cabinetul ministrului, iar institutiile subordonate vor funcţiona cu 3.167 de angajaţi, potrivit documentului.

A doua tăiere de posturi din Educaţie

Numărul maxim de posturi din Ministerul Educaţiei Naţionale şi din unităţile subordonate a fost micşorat cu 233 săptămâna aceasta. Cea mai importantă reducere, cu 163 de posturi, este la unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, potrivit unei hotărâri de guvern publicată miercuri în Monitorul Oficial.


Reduceri masive de posturi în Ministerul Educaţiei

Numărul maxim de posturi din Ministerul Educaţiei şi unităţi subordonate a fost micşorat cu 233. Cea mai importantă reducere, cu 163 de posturi, este la unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, potrivit unei hotărâri de guvern publicată în Monitorul Oficial.

Prim-ministrul Victor Ponta începe reducerile de personal din administraţie centrală cu disponibilizarea a 46 de inspectori guvernamentali

Prim-ministrul Victor Ponta a demis miercuri din funcţie 46 de inspectori guvernamentali din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), în baza ordonanţei privind reducerea a aproape 3.000 posturi, echivalent a 4% din numărul de angajaţi, din zece ministere, inclusiv SGG, aceştia primind preaviz de 30 zile, deciziile fiind publicate deja în Monitorul Oficial.

Peste 2.000 de angajaţi ai ANAF vor fi disponibilizaţi în această săptămână

Peste 2.000 de angajaţi al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) vor primi în această săptămână preavize de concediere, măsură luată în cadrul procesului de reorganizare a instituţiei.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite