100 de universităţi străine vin în weekend la Târgul RIUF, la Sala Palatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RIUF îşi deschide porţile sâmbătă, în Bucureşti. Urmează Timişoara şi Iaşi
RIUF îşi deschide porţile sâmbătă, în Bucureşti. Urmează Timişoara şi Iaşi

Românii care doresc să studieze în străinătate pot să-şi aleagă o facultate de la cele 100 de universităţi din Europa şi Statele Unite, care vor fi prezente la Târgul RIUF, în acest weekend, între orele 10-17.00, la Sala Palatului din Bucureşti.

Universitatea Sorbona din Paris, Şcoala de finanţe şi management din Frankfurt, Universitatea Jacobs din Bremen, Germania, Kings College London sau Universitatea din Amsterdam sunt câteva dintre instituţiile care vor fi prezente la Târgul Internaţional RIUF.

Pe parcursul celor două zile ale târgului, organizat anual de grupul EDUCATIVA, vizitatorii pot să afle informaţii despre taxele de şcolarizare, posibilităţi de finanţare şi care este procesul de aplicare.

Ei se pot înscrie şi pe loc la universităţi unde s-a depăşit termenul pentru depunerea dosarului, cum ar fi cazul celor din Marea Britanie, în urma unui interviu de 15 minute şi a prezentării documentelor necesare.

Taxe de studiu diferite, în funcţie de ţară

Tinerii care doresc să aplice la o universitate în ţări precum Marea Britanie, Danemarca, Franţa sau Germania trebuie să ţină cont că taxele de şcolarizare diferă foarte mult, explică Raluca Apostol, PR & Marketing Manager EDUCATIVA.

În Regatul Unit, ele ajung şi până la 9.000 de euro, cu excepţia Scoţiei, unde şcolarizarea este gratuită. Danemarca. Franţa şi Germania finanţează doar parţial studiile, studenţii fiind nevoiţi să contribuie cu sume ce variază între 100-1.200 de euro/an.

Studenţii români trebuie să ţină cont şi de faptul că traiul în aceste ţări este destul de scump. În Germania, salariul mediu este de 3.700 de euro, iar în Marea Britanie, de 2.500 de euro. Însă, ei pot să lucreze part-time. ;

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite