Şcoală de vară, la Sărata Monteoru, pentru elevi de liceu şi studenţi francofoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala de vară „Tineri activi francofoni” este organizată de Centrul Cultural Francofon Buzău, în parteneriat cu o serie instituţii internaţionale, naţionale şi locale.

Scopul principal al acestui proiect este formarea unor tineri  voluntari francofoni în România pentru promovarea proiectelor şi a valorilor francofone. Astfel, la acest proiect va participa, din fiecare judeţ al României, elevul din învăţământul liceal care a obţinut cea mai bună notă la Olimpiada de limba franceză, etapa judeţeană. La nivel universitar, Agentia Universitară a Francofoniei va lansa un apel de candidatură pentru cei mai buni studenţi francofoni din România. 

Prin contribuţiile financiare ale organizatorilor şi ale partenerilor, participanţii vor beneficia de cazare şi masa gratuite, în perioada 12-18 august, la pensiunea Casa cu Tei din staţiunea Sărata Monteoru.

În timpul şcolii de vara, vor fi organizate activităţi practice, precum şi dezbateri şi conferinţe. Promovarea judeţului Buzău va fi realizată prin vizite la cele mai importante obiective turistice şi prin ateliere coordonate de meşteri populari buzoieni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite