Zuckerberg, nevoit să înfrunte direct familiile afectate de abuzuri online. „Nu vom avea niciodată ceea ce ne dorim în această viață: fiica noastră” VIDEO

0
Publicat:

Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, a fost nevoit să se întoarcă și să înfrunte direct familiile copiilor care au fost prejudiciați de companiile de socializare în timpul unei audieri controversate în Senatul SUA.

image

Momentul șocant a fost provocat de senatorul republican Josh Hawley în timpul unei audieri intense privind siguranța copiilor online în fața Comisiei juridice a Senatului, scrie businessinsider.com.

Zuckerberg s-a numărat printre cei cinci șefi de rețele sociale chemați să depună mărturie în cadrul audierii, alături de liderii de la Snap, Discord, X și TikTok.

Hawley a întrebat dacă Zuckerberg și-a cerut scuze familiilor, spunând că "produsele dumneavoastră ucid oameni".

El l-a întrebat apoi pe Zuckerberg dacă ar dori să își ceară scuze direct familiilor care au participat la audieri și ai căror copii au fost răniți sau au murit din cauza impactului social media.

Zuckerberg s-a ridicat în picioare și s-a confruntat cu familiile care asistau la audiere: "Nimeni nu ar trebui să treacă prin ceea ce au suferit familiile dumneavoastră și de aceea am investit atât de mult", a spus el.

Familiile au ținut în aer fotografii ale copiilor lor în timp ce Zuckerberg li se adresa.

Mai mulți părinți ai copiilor afectați de companiile de socializare au ascultat audierea, potrivit NBC News, inclusiv Tony Roberts, care a spus că fiica sa a murit prin sinucidere după ce a văzut o spânzurare simulată pe rețelele de socializare.

"Concluzia este că nu vom avea niciodată ceea ce ne dorim în această viață: fiica noastră înapoi. Așa că suntem aici pentru a milita pentru schimbare", a declarat Roberts pentru NBC News.

Mai mulți senatori prezenți la audiere au sugerat eliminarea protecției juridice a companiilor de social media, ceea ce înseamnă că acestea ar putea fi date în judecată pentru pornografie infantilă sau alte materiale cu caracter sexual explicit pe platformele lor

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite