Zeci de răniți într-o explozie la un hotel din Texas

0
Publicat:

Douăzeci şi una de persoane au fost rănite luni după-amiază, 7 ianuarie, într-o explozie provocată, din câte se pare, de o scurgere de gaze într-un hotel din centrul oraşului Fort Worth, statul american Texas, transmite dpa, citând surse oficiale, conform Agerpres.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

O persoană se află în stare critică, alte patru sunt în stare gravă, iar restul au suferit răni minore, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului medical de urgenţă MedStar, Matt Zavadsky. Nu au fost raportate decese.

O persoană dată dispărută iniţial a fost găsită ulterior, a indicat purtătorul de cuvânt al serviciului de pompieri, Craig Trojacek, într-o conferinţă de presă. Mai multe persoane au trebuit extrase din subsolul hotelului, unde se afla şi un restaurant, a precizat el.

Proprietarul restaurantului a declarat că trei angajaţi au fost răniţi, dar luni seara starea lor era stabilă

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de construcţie în interiorul restaurantului, a afirmat purtătorul de cuvânt al pompierilor. Cauza exploziei nu a fost confirmată, dar oficialii cred că ar putea fi vorba despre o scurgere de gaze.

Martori, aflaţi chiar la câteva străzi distanţă de clădire, au descris un zgomot atât de puternic, încât au crezut că s-a produs un seism.

Mirosul de gaz s-a menţinut în aer mult timp după ce la faţa locului au sosit zeci de maşini de poliţie şi pompieri.

Bucăţi de lemn, sticlă şi carton gipsat erau împrăştiate pe o rază de două străzi

Hotelul în cauză, Sandman Signature, şi câteva clădiri din jur au fost evacuate. Potrivit lui Trojacek, în momentul exploziei în hotel erau ocupate 26 de camere.

"A fost haos timp de un minut aici", a spus purtătorul de cuvânt despre scena exploziei atunci când au sosit primii salvatori.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite