Zeci de persoane au fost rănite şi 32 au murit în urma exploziei puternice de la hotelul de lux din Havana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă / Twitter
FOTO Arhivă / Twitter

Cel puţin 32 de persoane au murit şi 19 sunt încă date dispărute în urma exploziei care a avut loc vineri la Hotelul Saratoga din Havana, conform ultimului bilanţ. În plus, Gloria Bonnin, oficial al Crucii Roşii, a declarat şi că alte 64 de persoane sunt rănite, dintre care şi 14 minori.

Compania de stat Gaviota, care administrează hotelul, a declarat că 11 muncitori au murit în explozie şi 13 sunt în continuare dispăruţi.

Televiziunea cubaneză a spus că sunt şanse să fie găsiţi supravieţuitori în subsolul hotelului distrus, scrie CNN.

Faţada hotelului Saratoga, evaluat la 5 stele, cu cele 96 de camere, două restaurante şi piscină de pe acoperiş, a fost în mare parte afectată de forţa exploziei care a avut loc vineri la scurt timp după ora locală 11:00 a.m. (3:00 p.m. GMT). "Primele constatări indică faptul că explozia a fost cauzată de o scurgere de gaz”, a spus contul preşedinţiei cubaneze pe Twitter.

Un nor de fum şi praf s-a ridicat din Prado, principalul bulevard din centrul Havanei unde se află hotelul, lângă Capitoliu. Primele patru etaje au fost complet distruse, iar podeaua era plină de resturi şi cioburi de sticlă, a constatat AFP.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite