Washingtonul este îngrijorat de faptul că Rusia ar putea încerca să recreeze URSS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Subsecretarul de stat american pentru afaceri externe, Victoria Nuland, a declarat marţi că Washingtonul este îngrijorat că Moscova ar putea încerca să recreeze Uniunea Sovietică.

Putin încearcă să recreeze Uniunea Sovietică, a spus secretarul de stat adjunct de stat pentru afaceri externe.

„Preocuparea este că el (Putin), ca proiect al moştenirii sale, încearcă de fapt să recreeze Uniunea Sovietică. <...> Prin urmare, cred că unitate aici, <...> în Statele Unite, unitate în Ucraina, unitatea cu aliaţii şi partenerii noştri din NATO, precum şi consecinţele semnificative [ale agresiunii împotriva Ucrainei] despre care vorbim, sunt atât de importante şi arată că suntem absolut pregătiţi”, a spus Nuland la o audiere în cadrul Comisia de Relaţii Externe a Senatului SUA.

Nu este prima dată când la Washington se aud astfel de declaraţii despre dorinţa Moscovei de a recrea URSS. Viceministrul rus de externe Andrei Rudenko, într-un interviu acordat TASS în luna februarie a acestui an, a subliniat că Rusia este pentru o cooperare egală cu statele CSI şi nu intenţionează să recreeze Uniunea Sovietică, aşa cum Occidentul încearcă să o prezinte. El a atras atenţia asupra „dorinţei Occidentului de a transforma spaţiul post-sovietic într-o zonă de conflicte şi tensiuni constante”. „Noi vedem sarcina noastră în contracararea unei astfel de politici”, a spus diplomatul.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite