VIDEO Gafa lui Romney, comentată de Obama: „Preşedintele e pentru toţi, nu pentru jumătate dintre alegători”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama a vorbit despre gafa lui Romney în emisiunea lui Letterman Foto Reuters
Obama a vorbit despre gafa lui Romney în emisiunea lui Letterman Foto Reuters

Preşedintele american Barack Obama a răspuns în emisiunea lui David Letterman, „Late Show”, la comentariile conform cărora 47% din alegătorii din SUA se consideră victime.

Într-o înregistrare surprinsă fără ştirea lui, candidatul republican Mitt Romney declara că „47% din americani sunt de partea lui Obama, sunt dependenţi de guvern, cred că sunt victime, că statul  are o responsabilitate faţă de ei, să aibă grijă de ei, că au dreptul la asistentă medicală, la mâncare şi la o locuinţă.

 Şi ei vor vota pentru acest preşedinte, indiferent de orice s-ar întâmpla. Sunt oameni care nu plătesc taxe“, a spus Romney la o întâlnire privată pentru strângeri de fonduri, în luna mai.

Într-un promo difuzat înainte de emisiunea lui Letterman, Obama a declarat: „Nu ştiu la ce s-a referit el, dar ce pot să zic este că, atunci când am câştigat în 2008, 47% din americani au votat pentru John McCain, nu pentru mine. Iar ce am zis în noaptea alegerilor a fost că, în ciuda faptului că nu m-aţi votat, v-am auzit vocea  şi voi munci din greu să vă fiu preşedinte.

Unul dintre lucrurile importante pe care le-am învăţat ca preşedinte este că reprezinţi întreaga ţară. Călătorind în întreaga naţiune m-am întâlnit cu republicani care erau muncitori, familişti, cărora le păsa de ţara lor, iar aşteptările pe care le am de la un preşedinte este să muncească pentru toată lumea, nu doar pentru o parte.”
  
De asemenea, Obama a vorbit despre cât de mult muncesc americanii. „Nu o să întâlneşti pe nimeni care să nu creadă în visul american şi care nu are dreptul la succes. Nu sunt prea mulţi oameni care cred că sunt victime. 

Nu sunt mulţi oameni care cred că sunt obligaţi la ceva anume. Ce gândesc eu este că cei mai mulţi oameni, democraţi sau republicani cred că avem unele obligaţii unii faţă de alţii şi nu e nimic suspect în a ne ajuta unii pe ceilalţi“, a declarat Obama.
 
În aceeaşi emisiune, preşedintele SUA a  adăugat că „oamenii înţeleg că în campania electorală mai poţi face greşeli. Cred că oamenii vor să se asigure doar că o mare parte din ţară nu este dată la o parte.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite