VIDEO Clipul care a APRINS Statele Unite, "Prima dată cu Obama": "Eram fată, acum am devenit femeie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 preşedintele Barack Obama
preşedintele Barack Obama

Un videoclip în care o actriţă americană îi invită pe tineri să povestească despre cum a fost "prima dată" cu Barack Obama a dat naştere unor discuţii aprinse în mediul online şi a atras critici aspre din partea adversarilor conservatori, relatează AFP.

"Prima dată nu ar trebui să fie cu oricine. Ar trebui să fie cu un tip super", declară într-un videoclip Lena Dunham, protagonista serialului american "Girls".

Bruneta, în vârstă de 26 de ani, personaj principal şi creatoare a serialului, nu vorbeşte despre sex, ci despre politică, pentru a le convinge pe tinerele femei să voteze candidatul democrat.

Vezi VIDEO

"Prima dată când am votat a fost incredibil", continuă actriţa, îmbrăcată într-un tricou alb fără mâneci. "Am trecut de un capitol: înainte eram fată, acum am devenit femeie", adaugă ea, evocând şi alte teme de campanie precum războiul din Irak şi egalitatea salarială dintre bărbaţi şi femei.

"Trebuie să o faci cu un tip care a retras trupele din Irak", continuă ea analogia controversată.

Actriţa a postat un mesaj similar şi pe Twitter: "La mine, prima dată a fost cu @BarackObama. Vă recomand călduros să faceţi acelaşi lucru.", a mai scris ea şi a adăugat un link către videoclip.

Vineri, la finalul zilei, clipul fusese deja urmărit pe Youtube de mai bine de 437.000 de persoane.

Conservatorii au criticat imediat videoclipul, iar bloggerul Ben Shapiro l-a catalogat ca fiind "de un prost gust incredibil", declarându-se împotriva publicităţii de acest tip care compară "actul de a vota cu pierderea virginităţii".

Animatorul radio ultraconservator, Rush Limbaugh, a apreciat că promovarea de acest gen "insultă femeile".

"Încă o dată, femeile sunt considerate maşinării sexuale care vor tot timpul să fie sigure că şi-au luat anticoncepţionalele şi să meargă a doua zi la planning familial, toate astea fiind finanţate de Obama", a mai spus el.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite