Vânătoare de meteoriți în SUA. Un muzeu oferă 25.000 de dolari pentru o bucată din „mingea de foc”

0
Publicat:

Un meteorit a căzut, la finalul săptămânii trecute, la granița Statelor Unite ale Americii cu Canada. Un muzeu american a anunțat o recompensă pentru cel care poate găsi și preda o bucată de meteorit.

Meteorit FOTO: Shutterstock
Meteorit FOTO: Shutterstock

Un muzeu din Maine oferă 25.000 de dolari pentru rămășițele unui meteorit care a fost vizibil pe cer, săptămâna trecută, înainte de a cădea în apropierea graniței dintre Statele Unite și Canada, relatează CNN.

Mingea de foc” a fost vizibilă în plină zi șfiind detectată de radar, astfel încât Laboratorul Astromaterials Research and Exploration Science (ARES) a putut calcula zona unde acesta a căzut: în apropiere de Calais, Maine.

Darryl Pitt, șeful diviziei de meteoriți de la Muzeul Maine Mineral & Gem, a declarat că vrea să studieze orice fragment din acest meteorit. Recompensa de 25.000 de dolari este pentru prima bucată pe care oricine poate să o aducă. 

„La nivel mondial, doar opt până la 10 meteoriți sunt recuperați în fiecare an din sutele văzute căzând pe Pământ”, a spus Pitt

Meteoritul a fost vizibil timp de mai bine de patru minute, în jurul orei 11.57 a.m., sâmbătă, 8 aprilie, potrivit NASA. Vântul ar fi putut transporta bucățile din meteorit peste graniță, în Canada, a precizat agenția.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite