Un rechin de 4,2 metri lungime a eșuat pe o plajă din Alabama. Femela avea 40 de pui VIDEO

0
Publicat:

Ecologiștii examinează rămășițele unui rechin ciocan de 4,2 metri lungime. Femela a fost descoperită pe o plajă din Alabama joi, 20 aprilie, relatează CBS News.

Rechinii ciocan nu sunt agresivi. Foto Captură video YouTube
Rechinii ciocan nu sunt agresivi. Foto Captură video YouTube

La o zi după ce rechinul a ajuns la țărm, ecologiștii de la Centrul de Cercetare al Universității de Stat din Mississippi s-au deplasat la Orange Beach, în Alabama, pentru a examina un rechin ciocan mort și pe cei 40 de pui ai săi, care erau cu toții morți când au ajuns la țărm, transmite MSU Marine Fisheries Ecology într-o postare publicată pe Facebook. 

Oamenii de știință au examinat organele rechinului, inclusiv inima, stomacul și rinichii, însă niciunul nu prezenta traumatisme. 

În plus, nu au existat leziuni anormale sau paraziți neobișnuiți", a menționat MSU. 

Cercetătorii sunt de părere că, deși cauza decesului a fost „imposibil” de determinat, probabil rechinul a fost pescuit accidental. Aceștia au remarcat că rechinii ciocan sunt mai predispuși la stresul provocat de capturare decât alte specii, iar sarcina agravează stresul. 

După ce au obținut mostrele, cercetătorii MSU le-au dus la laboratorul Universității pentru analize suplimentare. Printre probele prelevate se numără mai multe vertebre.  

Acestea pot fi folosite pentru a determina vârsta rechinului și locul nașterii sale”, a transmis MSU. 

Totodată, oamenii de știință au prelevat țesut muscular de la rechin pentru a determina obiceiurile de hrănire. În aceeași ordine de idei, au fost îndepărtate și înotătoarele puilor pentru a determina gradul de rudenie dintre aceștia, deoarece puii multor rechini sunt de obicei procreați de mai mulți rechini masculi, într-un fenomen cunoscut sub numele de „paternitate multiplă", conform MSU. 

Mai mult decât atât, oamenii de știință au afirmat că numărul și mărimea puilor oferă informații importante despre momentul nașterii. MSU a transmis că intenționează să păstreze puii și să-i ofere în scopuri educaționale. 

MSU a precizat că nu ar trebui să ne temem de rechinii ciocan, deoarece aceștia nu sunt agresivi și nu au fost implicați niciodată în vreun atac mortal. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite