Rechinul alb uriaș a făcut o primă victimă în noul an! Manuel Lopez a fost ucis, în timp ce făcea scufundări, într-un loc vizitat si de români

0
Publicat:

Un bărbat, pe numele său Manuel Lopez, a fost ucis într-un mod violent de către un rechin alb uriaș, care i-a smuls capul și l-a mușcat de umeri, relatează Daily Star.,

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Incidentul s-a petrecut, joi, 5 ianuarie, și a fost confirmat ca fiind primul atac mortal de rechin din anul 2023. Bărbatul făcea scufundări în Bahia de Tobari, Mexic, în Golful California, atunci când a fost atacat de rechinul alb de șase metri. 

Manuel Lopez era în căutare de scoici, care se găsesc la o adâncime de până la 18 metri. Rechinul l-a atac în jurul orei locale 11:30. 

În momentul în care a fost atacat, el făcea scufundări. Rechinul i-a smuls capul și l-a mușcat de umeri. 

Manuel Lopez
Manuel Lopez a fost ucis de un rechin alb. Foto: ABDPost.

Scafandrii locali au fost avertizați cu privire la prezența rechinilor în zonă, iar cei mai mulți dintre ei nu au făcut scufundări câteva zile”, a afirmat Jose Bernal, purtător de cuvânt al poliției locale. 

Se crede că bărbatul nu a luat în seamă atenționările autorităților fiindcă trebuia să pescuiască pentru a câștiga bani. El plătea guvernului local o taxă anuală de pescuit de circa 7.200 de pesos pentru a pescui acolo.  

Specialiștii de la Tracking Sharks au declarat că „rechinii albi mari sunt prezenți în Golful California, acolo unde a avut loc atacul, în lunile decembrie și ianuarie, când femelele vin să nască”. 

După tragicul eveniment, Golful a fost închis 24 de ore. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite