Un păianjen uriaş a provocat un accident rutier într-un parcul naţional din California

0
Publicat:

Un motociclist a fost transportat de urgenţă la spital cu o ambulanţă sâmbătă, după ce a fost rănit într-o coliziune despre care oficialii din Parcul Naţional Death Valley din California au declarat că a fost provocată de o tarantulă.

Accidentul a fost provocat de o tarantulă FOTO: Facebook Death Valley National Park
Accidentul a fost provocat de o tarantulă FOTO: Facebook Death Valley National Park

Coliziunea s-a produs atunci când şoferul unei rulote închiriate a "frânat brusc" pentru a evita să treacă peste o tarantulă aflată în mijlocul drumului, iar motociclistul a intrat în partea din spate a furgonetei, potrivit unui comunicat de presă publicat de reprezentanţii parcului, potrivit Agerpres.

Acel păianjen păros de mari dimensiuni traversa Drumul 190 la est de Towne Pass. Camioneta era ocupată de un cuplu elveţian aflat în vizită în Statele Unite, au adăugat oficialii californieni.

Păianjenul a scăpat nevătămat.

"Vă rugăm să conduceţi încet, mai ales atunci când coborâţi pantele abrupte ale dealurilor din parc. Drumurile noastre încă au petice de pietriş în urma pagubelor provocate de inundaţii şi animale sălbatice de toate mărimile au ieşit acum în aer liber", a declarat intendentul parcului, Mike Reynolds.

Tarantulele îşi construiesc vizuini subterane unde îşi petrec o mare parte din viaţă, dar ies adeseori la suprafaţă toamna, în timpul sezonului de împerechere.

"Nu cred că asta se întâmplă exclusiv în luna octombrie, dar pare să fie perioada când ele sunt mai active", a declarat Jeanette Jurado, ranger în parcul naţional menţionat şi ofiţer de informaţii despre incidente.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite