Un judecător american a ordonat publicarea numelor a peste 170 de asociați ai lui Jeffrey Epstein

0
Publicat:

Numele a peste 170 de asociați ai infractorului sexual condamnat Jeffrey Epstein ar putea fi făcute publice luna viitoare, după o decizie a unui judecător din SUA.

Jeffrey Epstein și Ghislaine Maxwell FOTO EPA-EFE
Jeffrey Epstein și Ghislaine Maxwell FOTO EPA-EFE

Prințul Andrew este de așteptat să fie printre aceștia, dacă vor fi eliberate dovezi de la o femeie care susține că ar fi agresat-o, în anul 2001, scrie BBC News.

Identitățile ar urma să fie dezvăluite în cadrul unui proces soluționat împotriva traficantului de sex și asociată Epstein, Ghislaine Maxwell. Cu toate acestea, oricine știe că se află pe listă are termen până la data de 1 ianuarie să facă apel pentru eliminarea numelui.

Epstein, un finanțator milionar despre care se știe că a avut legături cu personalități importante precum Prințul Andrew, a murit în închisoare în 2019. Moartea sa, în timp ce aștepta acuzații federale de trafic sexual, a fost considerată o sinucidere, de către medicul legist din New York.

Hotărârea de 51 de pagini, emisă luni de judecătorul din New York, Loretta Preska, cere ca legăturile lui Epstein să fie „desigilate în totalitate”. Acesta este cea mai recentă decizie în dosarul, introdus de Giuffre împotriva lui Maxwell, o fostă socialită britanică care ispășește o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru crimele pe care le-a comis alături de Epstein.

Procesul pentru defăimare al doamnei Giuffre a fost introdus în 2015 și soluționat în 2017, lăsând numele a zeci de asociați Epstein sub un sigiliu ordonat de instanță.

Acestea includ 40 de documente de probă de la Johanna Sjoberg, care a susținut că prințul Andrew i-ar fi pipăit sânii în timp ce stătea pe o canapea în apartamentul lui Epstein din Manhattan, în 2001.

Palatul Buckingham a respins acuzațiile

Palatul Buckingham a declarat, anterior, că acuzațiile sunt „categoric neadevărate”.

Anul trecut, Ducele de York i-a plătit milioane lui Giuffre pentru a soluționa un proces pe care l-a intentat, susținând că a abuzat-o sexual când ea avea 17 ani. Prințul Andrew a spus că nu a întâlnit-o niciodată și a negat acuzațiile acesteia.

În hotărârea sa, judecătorul Preska a remarcat că multe dintre persoanele numite în proces au fost deja identificate public de mass-media sau în procesul penal al lui Maxwell. Ea a adăugat că mulți alții „nu au ridicat o obiecție” în ceea ce privește eliberarea documentelor.

Unele dintre numele de pe listă vor rămâne sigilate, inclusiv cele aparținând copiilor victime, a spus judecătorul în decizia sa. Republicanii din Congresul SUA fac eforturi pentru a cita jurnalele de zbor ale avionului privat al lui Epstein.

Condamnat în 2008 pentru solicitarea prostituției de la o minoră, Epstein se mutase în cercuri sociale care includeau figuri cheie din lumea afacerilor și a politicii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite