Un fost comandant nazist a fost găsit în Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost comandant al unităţii naziste, acuzate de incendierea unor sate în care se aflau femei şi copii, a imigrat în Statele Unite şi locuieşte în Minnesota de când s-a terminat al Doilea Război Mondial.

În vârstă de 94 de ani, Michael Karkoc, le-a spus autorităţilor americane în anul 1949 că nu a prestat niciun serviciu militar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit unor documente obţinute de agenţia France Presse, Karkoc a lucrat ca ofiţer şi a fost fondatorul Legiunii Ucrainene de Auto Apărare.

Deşi dovezile nu arată o legătură directă între Karoc şi crimele de război, declaraţii ale unor colegi din unitatea sa
şi documentaţii confirmă faptul că compania ucraineană pe care o comanda era implicată în masacre, informează „Huffington Post”.

Procurorii polonezi au anunţat, vineri, că vor investiga cazul lui Karkoc şi îi va oferi toată asistenţa Departamentului de Justiţie a Statelor Unite, care a minţit în actele de imigrare pentru a deporta zeci de nazişti suspectaţi de crimă de război.

Karkoc a refuzat să discute despre trecutul său în razboi atunci când a primit invitaţi în casa lui din Minneapolis. Zona în care locuieşte are o populaţie semnificativă de ucraineni. 

Deşi aflat la o vârstă înaintată, fostul comandant a ajuns până la uşa de la intrare fără ajutorul unui mergător sau baston.  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite