Un fost agent CIA, inculpat pentru transmiterea unor informaţii clasificate către Wikileaks

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost agent american implicat în operaţiuni de cyber-spionaj a fost inculpat luni pentru că a transmis către Wikileaks instrumente de supraveghere online folosite de CIA, informează agenţia de presă Belga.

Joshua Schulte, în vârstă de 29 de ani, este acuzat că a divulgat informaţii despre capacităţile de colectare de informaţii ale CIA. El ar fi trimis aceste date către „Organization-1“, care le-a publicat apoi pe internet.

Dacă actul de acuzare este zgârcit în informaţii, avocatul lui Joshua Schulte menţionează într-un document că este vorba de scurgerea colecţiei „Vault 7“ către Wikileas.

În martie anul trecut, Wikileaks a publicat 8.761 de documente din această colecţie care conţine instrumente folosite de CIA în supravegherea calculatoarelor, punând într-o situaţie stânjenitoare comunitatea americană de informaţii.

„Sursa vrea să lanseze o dezbatere publică despre securitatea, utilizarea, proliferarea şi controlul în mod democratic asupra armelor cibernetice“, a explicat la acea vreme Wikileaks.

Suspiciunile s-au îndreptat încă de la început către Joshua Schulte, inculpat deja în septembrie 2017 pentru deţinerea unei colecţii importante de filmuleţe cu pornografie infantilă.

El este vizat acum de 13 capete de acuzare, între care furt şi scurgere de informaţii clasificate.

„Schulte a trădat această naţiune şi pur şi simplu şi-a violat victimele. În calitate de angajat al CIA, a depus jurământ pentru protejarea ţării, dar a pus-o în pericol în mod flagrant prin transmiterea unor informaţii clasificate“, a declarat în legătură cu acest caz William Sweeney Jr, directorul adjunct al CIA, potrivit Belga.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite