Un doctor din Boston a dezvoltat o reacţie alergică severă la vaccinul Moderna. Medicul avea o alergie anterioară, la crustacee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un doctor din Boston alergic la crustacee a avut o reacţie alergică severă la vaccinul Moderna, administrat joi, potrivit Reuters care citează New York Times.

Este prima reacţie alergică severă la vaccinul produs de compania biotehnologică americană Moderna făcută publică după autorizarea serului în SUA, săptămâna trecută.

Hossein Sadrzadeh, doctor oncolog la Centrul Medical din Boston, a spus că reacţia alergică a apărut imediat după administrarea dozei de vaccin, simptomele sale fiind ameţeală şi palpitaţii.

David Kibbe, purtător de cuvânt al Centrului Medical din Boston, a declarat că doctorul Sadrzadeh a „ simţit că dezvoltă reacţii adverse, şi i s-a permis să-şi administreze singur adrenalină, iar apoi a fost dus imediat la Urgenţe, unde a fost evaluat, tratat, monitorizat şi externat. În acest moment se simte bine.”

FDA, autoritatea de reglementare din SUA a transmis săptămâna trecută că investighează circa cinci cazuri de reacţii alergice la persoane cărora li s-a administrat serul Pfizer/BioNTech în SUA.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite