Un bărbat a murit, iar altul este spitalizat după ce au finalizat „Săptămâna Iadului” din cadrul pregătirii pentru Navy SEAL

0
0
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un cursant Navy SEAL a murit vineri, iar un al doilea a fost internat în San Diego, după ce au finalizat ceea ce este cunoscută sub numele de „Săptămâna Iadului”, o fază iniţială, obositoare, a pregătirii pentru una dintre unităţile militare de elită din America, scrie NBC.

Într-o declaraţie, comandantul Naval Special Warfare a spus că decesul este investigat. 

Potrivit comunicatului, cei doi candidaţi SEAL au fost transportaţi la spital, vineri, „la câteva ore după terminarea antrenamentului „Săptămâna Iadului”, parte din prima etapă a a traseului de evaluare şi selecţie Navy SEAL. Unul dintre candidaţi a murit la spitalul Sharp Coronado din Coronado, California, pe 4 februarie. Celălalt candidat este în stare stabilă la Naval Medical Center din San Diego”. 

Marinarii nu se antrenau în mod activ când au raportat simptome şi au fost transportaţi pentru a primi îngrijiri de urgenţă, se arată în comunicat.

În timpul „Săptămânii Iadului”, candidaţii SEAL participă la o serie de exerciţii de antrenament de mare intensitate şi au puţine şanse de a dormi.  

Numărul exact de marinari care au murit în timpul antrenamentului pentru a deveni SEAL nu a fost anunţat. 

În 2016, NBC News a scris pe larg despre moartea lui Derek Lovelace, care s-a înecat în timpul unui exerciţiu la piscină, în ceea ce Marina a decis că a fost un accident. Potrivit înregistrărilor, el a fost al cincilea stagiar în patru luni care şi-a pierdut cunoştinţa în timpul unui exerciţiu în apă.

Marina spune că doar unul din cinci cursanţi trece de aceste antrenamente dure, fiind în jur de 200 până la 250 de absolvenţi SEAL pe an.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri