Un american care vizita un parc de stat împreună cu iubita lui a găsit cel mai mare diamant din ultimii ani

0
Publicat:

Un bărbat din Arkansas, care a găsit ceea ce credea că este o bucată de sticlă înntr-un parc de stat, spune că a aflat mai târziu că descoperirea lui de mărimea unei boabe de jeleu era ceva mult mai valoros: un diamant de 4,87 carate.

Diamantul găsit în parc de bărbat FOTO: edition.cnn.com
Diamantul găsit în parc de bărbat FOTO: edition.cnn.com

Jerry Evans a vizitat pentru prima dată împreună cu iubita sa parcul de stat Crater of Diamonds din Murfreesboro, Arkansas, în primăvara anului trecut, a spus el oficialilor parcului, potrivit edition.cnn.com.

Evans spune că la aproximativ 10 minute după ce au sosit, el a zărit ceea ce părea ca o sticlă la câțiva metri depărtare, deasupra unei creste arate, potrivit unui comunicat de presă.

Deși a pus în buzunar descoperirea în formă de piramidă, nu era sigur dacă era un diamant, a spus Evans în comunicat.

„A fost atât de clar. Chiar nu știam”, a spus Evans. „Am luat totul crezând că este un diamant.”

Craterul diamantelor, care a devenit parc de stat în 1972, este cunoscut ca o zonă de diamante din sursa lor vulcanică inițială, potrivit oficialilor parcului.

După ce s-a întors mai târziu acasă, Evans spune că s-a gândit dacă micul obiect ar putea fi ceva mai mult decât sticlă, așa că l-a trimis la Institutul Gemologic din America pentru ajutor în identificarea lui.

Institutul nonprofit cu sediul în California este specializat în cercetarea și educația cu bijuterii , potrivit site-ului său.

Evans a primit răspuns de la institut câteva săptămâni mai târziu, când l-au informat că a găsit un diamant aproape incolor, potrivit comunicatului.

„Când mi-au sunat și mi-au spus că este real” el a spus.

Evans a contactat apoi parcul în legătură cu descoperirea. Diamantul său a devenit cel mai mare înregistrat în parc de la Ziua Muncii din 2020, când Kevin Kinard din Maumelle, Arkansas, a găsit acolo un diamant brun de 9,07 carate, potrivit oficialilor parcului.

Deși primesc multe e-mailuri de la oameni care doresc să identific ceva ce au găsit aici, din câte îmi amintesc, aceasta este prima dată când cineva mă contactează după ce a identificat un diamant de către GIA”, Waymon Cox, asistent parc. superintendent la Crater of Diamonds State Park, a spus în comunicat.

Vizitatorii parcului găsesc acolo în medie unul până la două diamante zilnic, iar 798 de diamante, cu un total de peste 125 de carate, au fost înregistrate în parc în 2023, potrivit comunicatului.

Peste 75.000 de diamante au fost descoperite la Crater of Diamonds de când primele diamante au fost găsite în zona județului Pike, unde se află parcul, la începutul anilor 1900, potrivit site-ului web al parcului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite