Cel mai mare diamant albastru din lume, vândut cu 50 de milioane de dolari

0
Publicat:

Cel mai mare diamant albastru scos vreodată la licitație s-ar putea vinde cu până la 50 de milioane de dolari la o licitație organizată de casa Christie's la Geneva pe 7 noiembrie.

Diamant albastru
Cu 17,61 carate, Blue Royal este cel mai mare de acest gen

Cunoscut sub numele de „Bleu Royal”, acest diamant albastru - care este încadrat într-un inel - este printre cele mai rare care au fost descoperite vreodată.

"Ceea ce face Bleu Royal atât de rar și special este dimensiunea sa. Cu 17,61 carate, este cel mai mare de acest gen", a declarat Rahul Kadakia, șeful casei de bijuterii Christie's.

„Culoarea este foarte bogată în mod natural și este impecabilă”

În 2016, Christie's a vândut un diamant albastru rar, de 14,6 carate, cunoscut sub numele de „Oppenheimer Blue” pentru mai mult de 57 de milioane de dolari.

Sperăm că va învinge Oppenheimer”, a spus Kadakia despre „Bleu Royal”.

„Am făcut turnee în toată lumea, în Asia, în SUA și Europa și am avut un mare interes din partea colecționarilor din întreaga lume”.

Într-o licitație online separată, care se desfășoară între 3 și 16 noiembrie, Christie's va oferi un colier de perle purtat de Audrey Hepburn în scena finală a filmului „Vacanța romană” din 1953.

Noi l-am prețuit între 20.000 și 30.000 de dolari, așa că este destul de rezonabil”, a spus Kadakia. 

Licitația va prezenta și un ceas de mână Rolex purtat de Marlon Brando în filmul din 1979 „Apocalypse Now”, pe spatele căruia actorul și-a gravat semnătura pentru a evita schimbarea accidentală a acestuia în timpul filmărilor.

Ceea ce îl face cu adevărat unic este că este într-adevăr unul dintre cele mai recunoscute suveniruri Rolex care au apărut vreodată la licitație”, a declarat Remi Guillemin, șeful ceasurilor în Europa la Christie's.

În urmă cu doi ani, ceasul, evaluat acum între 1 și 2 milioane de franci elvețieni, a fost vândut la licitație pentru 2 milioane de franci elvețieni (2,2 milioane de dolari).

Este într-adevăr excepțional să ai ambele piese de la actori incredibili – un Rolex de la Marlon Brando și un colier de la Audrey Hepburn”, a spus Guillemin.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite