Trump va da miercuri un ordin pentru construirea unui zid la graniţa cu Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mexico

Preşedintele american Donald Trump va da miercuri un ordin ce va direcţiona fonduri federale pentru construirea unui zid la frontiera cu Mexic, au spus oficiali ai Casei Albe, el fiind preocupat de oprirea refugiaţilor sirieni de la intrarea în ţară şi de reducerea imigraţiei refugiaţilor din naţiuni „predispuse la teroare”, scriu The New York Times şi CNN.

Măsura vine în acelaşi timp cu mai multe acţiuni privind imigrarea care vor include ordine legate de refugiaţi şi vize.

Trump va face anunţul în timpul unei vizite la Departamentul de Securitate Internă. El intenţionează să semneze un ordin executiv pentru a direcţiona fonduri federale către construirea unui zid la graniţa de sud, care a fost o promisiune a campaniei sale. El a susţinut că acest lucru este vital pentru obţinerea controlului asupra fluxului ilegal de imigranţi spre Statele Unite ale Americii.

Noul preşedinte al SUA a făcut aluzie la această mişcare pe Twitter, scriind: "Zi mare planificată pentru securitate naţională, mâine. Printre multe alte lucruri, vom construi zidul!”

Detaliile exacte ale acţiunii executive nu sunt cunoscute încă, dar administraţia Trump crede că poate construi zidul prin legislaţia în vigoare.

Trump a lansat campania sa cu privire la politica strictă de imigrare, propunând să construiască un „mare, mare zid” de-a lungul frontierei SUA-Mexic, iar mai târziu să instituie o „închidere completă în privinţa musulmanilor care intră în Statele Unite ale Americii”, până când guvernul Statelor Unite ar putea în mod corespunzător să îi examineze pe oamenii care intră.

Miercuri, Trump ar urma să mai semneze mai multe ordine care ar restricţiona accesul imigranţilor din din Siria şi şase ţări din Orientul Mijlociu sau din Africa, dar şi o interdicţie de mai multe luni privind admiterile din toate ţările.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite