Trump susține că ar fi avut un loc mai bun decât Biden la funeraliile reginei Elisabeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donald Trump, fostul președinte american, susține că ar fi fi beneficiat de un loc mai bun decât cel pe care l-a avut actualul președinte al SUA, Joe Biden, la înmormântarea reginei Elisabeta.

Donald Trump l-a ironizat pe Biden FOTO AFP
Donald Trump l-a ironizat pe Biden FOTO AFP

Joe Biden și soția sa, Jill Biden, au fost așezați pe rândul al 14-lea în Westminster Abbey, respectiv al 7-lea rând din spate, a transmis The Times.

Donald Trump a profitat de ocazie și a scris pe o platformă socială: „Dacă aș fi fost președinte, nu m-ar fi așezat acolo”.

Potrivit Business Insider, locul lui Joe Biden a fost ales după anumite criterii: faptul că nu are legături de sânge cu regina, nu este monarh, dar și că SUA nu este membru al Commonwealth. Publicația precizează că situația ar fi fost cel mai probabil identică și dacă președinte era Donald Trump.

Presa britanică a publicat un grafic al modului în care sunt invitați participanții, astfel fiind vorba de: familia Reginei, monarhii, liderii Commonwealth-ului și alți lideri mondiali.

În postarea sa, Donald Trump a inclus și o fotografie cu Joe Biden, aflat în spatele sălii la slujba din biserică, cu o săgeată roși îndreptată spre el.

„Aceasta este ceea ce s-a întâmplat cu America în doar doi ani. Fără respect!" a scris Trump lângă imagine.

„Cu toate acestea, este un moment bun ca președintele nostru să-i cunoască pe liderii anumitor țări din Lumea a Treia. Dacă aș fi fost președinte, nu m-ar fi așezat acolo, iar țara noastră ar fi mult diferită față de cum este acum”, a mai spus Trump.

Joe Biden este singurul lider care a participat la înmormântare. Acesta a fost așezat lângă reprezentantul Chinei, iar soția sa a stat lângă reprezentantul Elveției.

În fața acestuia au fost așezați liderii din Noua Zeeland și Canada, care sunt țări din Commonwealth, dar și alți reprezentanți regali, inclusiv regele Willem-Alexander al Olandei și împăratul Naruhito al Japoniei.

Regina Elisabeta a murit pe 8 septembrie, iar luni a avut loc înmormântarea ei. A fost un eveniment important și a reunit cei mai mulți lideri mondiali la un loc, fiind prezenți peste 500 de șefi de stat, monarhi și demnitari străini.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite