Trump spune că va aborda şi problema implicării Rusiei în alegerile americane din 2016 la summitul cu Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump a declarat, vineri, că va aborda problema presupusei implicări a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 la întâlnirea cu Vladimir Putin din luna iulie, informează Reuters.

Trump a menţionat, de asemenea, că va vorbi cu omologul său rus despre conflictele din Siria şi Ucraina, dar şi despre alte probleme internaţionale.

„Voi discuta cu el despre tot,” le-a declarat liderul american jurnaliştilor, într-o discuţie ce a avut loc la bordul avionului prezidenţial Air Force One.

„Vom vorbi despre Ucraina, vom vorbi despre Siria. Şi vom discuta şi despre alegeri. Nu vrem ca cineva să manipuleze alegerile.”

Rusia a negat evaluările agenţiilor americane de inteligenţă, conform cărora Moscova a vrut să influenţeze alegerile americane din 2016, în favoarea lui Donald Trump.

După întâlnirea dintre Trump şi Putin de la Vietnam, din noiembrie 2017, preşedintele american a fost criticat în SUA pentru că a zis că l-a crezut pe Putin, atunci când acesta a susţinut că Rusia nu a avut nimic de-a face cu scrutinul prezidenţial din America. 

Relaţiile dintre Washington şi Moscova se află în cel scăzut nivel de după Războiul Rece, printre sursele de tensiune aflându-se războiul din Siria, criza din Ucraina şi, în special, acuzaţiile de ingerinţă a Rusiei în prezidenţialele din SUA din 2016. 

Întrebat dacă SUA vor recunoaşte anexarea Crimeei la Rusia, Trump a spus: „Va trebui să vedem.”

Preşedintele Federaţiei Ruse şi omologul său american se vor întâlni pe data de 16 iulie, la Helsinki, în Finlanda, pentru primul lor summit bilateral.

Întâlnirea va avea loc la numai patru zile după încheierea summit-ului NATO de la Bruxelles, la care Donald Trump va participa şi la care se va discuta inclusiv despre relaţiile Alianţei Nord-Atlantice cu Moscova.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite