Trump pune presiune pe cel mai mare exportator de petrol: N-ai rezista două săptămâni fără noi. Trebuie să plăteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Arabiei Saudite nu ar rezista nici măcar două săptămâni fără spijinul armatei americane, a spus preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, în cadrul unui miting de susţinere care s-a desfăşurat în Southaven, statul Mississippi, transmite Bloomberg.

Trump, scrie agenţia de presă americană, a pus presiune pe aliaţii săi arabi să reducă preţurile petrolului şi să plătească pentru protecţie mlitară.

„Ce spuneţi despre aranjamentele noastre militare prin care noi protejăm naţiuni bogate, însă nu suntem rambursaţi pentru acest fapt? Îl iubesc pe rege, pe regale Salman, dar i-am spus: Rege, noi te protejăm. Tu nu ai putea rezista două săptămâni fără noi. Trebuie să plăteşti pentru armata ta, trebuie să plăteşti”. 

Declaraţia sa vine în contextul în care preţul petrolului a depăşit 80 de dolari pe baril. Astfel, preşedintele american a tot pus presiuni asupra celui mai mare exportator la nivel mondial de ţiţei pentru a plăti pentru prezenţa militară americană din regiune.

Cu toate că legăturile dintre Arabia Saudită şi Statele Unite s-au îmbunătăţit în cadrul mandatului lui Trump, remarcilie sale au părut neobişnuit de dure şi puneau la îndoială stabilitatea unei monarhii aflată la putere din 1930, scriu jurnaliştii de la Bloomberg. 

   

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite