Trump, dat în judecată pentru defăimare de o femeie care îl acuză de viol, a depus mărturie în faţa justiţiei

0
Publicat:

Fostul președinte american Donald Trump a depus miercuri mărturie într-un proces pentru defăimare deschis de o fostă jurnalistă. În 2019, E. Jean Carroll îl acuza pe fostul președinte american că a violat-o în anii 1990.

Trump, dat în judecată pentru defăimare de o femeie care îl acuză de viol Foto Getty Images
Trump, dat în judecată pentru defăimare de o femeie care îl acuză de viol Foto Getty Images

Un judecător de la curtea federală din Manhattan a respins pe 12 octombrie cererea lui Trump de a amâna declarația sa sub jurământ, acesta contestând sistematic acțiunea în ultimii trei ani. Judecătorul Lewis Kaplan a decis ca depozițiile lui Trump și Carroll să aibă loc vineri, 14 octombrie și respectiv, miercuri, 19 octombrie. 

"Suntem mulţumiţi că, în numele clientei noastre E. Jean Carroll, am putut primi astăzi depoziţia lui Donald Trump", a declarat într-un e-mail adresat AFP firma de avocatură Kaplan Hecker and Fink care o reprezintă pe E. Jean Carroll, potrivit Agerpres.

Depoziția fostului președinte american a avut loc din reședința sa din Mar-a-Lago, Floridda. Momentan, nu se știe dacă și Jean Carroll a depus mărturie vineri. 

În anul 2019, fostul editorialist de la revista Elle l-a acuzat pe Trump că a defăimat-o pentru că a calificat drept o "minciună completă" acuzațiile ei de viol într-o cabină de probă a unui magazin universal din New York, la mijlocul anilor 1990. Trump, aflat atunci la conducerea țării, a spus că nu o cunoaște pe Carroll și că ea nu este "genul lui de femeie". 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite