Trump crede că toate cazurile legale împotriva lui sunt coordonate de Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider american a subliniat că „s-a făcut totul pentru a-l ajuta ilegal” pe președintele american Joe Biden „să lupte cu adversarul său politic”.

Donald Trump. Foto: Arhiva Adevărul
Donald Trump. Foto: Arhiva Adevărul

Actuala administrație americană, condusă de democratul Joseph Biden, coordonează procesele fostului președinte american Donald Trump (Partidul Republican), a spus Trump, vineri pe pagina sa Truth Social.

"Există tot mai multe dovezi că numărul fără precedent de cazuri aduse împotriva mea este o vânătoare de vrăjitoare, concepută și coordonată de Casa Albă și Departamentul de Justiție. Păcat", a scris republicanul. „Totul este făcut pentru a-l ajuta ilegal pe coruptul Joe Biden să lupte cu adversarul său politic”, a adăugat Trump.

Un tribunal din New York analizează un caz de falsificare a înregistrărilor comerciale împotriva lui Trump. Motivul investigației a fost publicarea de către The Wall Street Journal în ianuarie 2018. Potrivit acestuia, cu o lună înainte ca republicanul să câștige alegerile prezidențiale din 2016, avocatul său Michael Cohen i-a plătit fostei actrițe porno Stormy Daniels 130.000 de dolari pentru ca aceasta să nu răspândească informații despre o relație intimă cu Trump din urmă cu aproximativ 10 ani.

În 2018, Cohen a fost judecat pentru mai multe acuzații, dintre care una a implicat încălcarea regulilor de finanțare a campaniei Trump, în special plăți către Daniels. Atunci parchetul nu a depus pretenții împotriva republicanului, invocând imunitatea șefului statului. Cu toate acestea, în noiembrie 2022, biroul procurorului districtual din Manhattan a început o nouă anchetă. Potrivit anchetatorilor, Trump și-a compensat avocatul pentru banii cheltuiți, depunându-i prin intermediul Organizației Trump drept rambursare a cheltuielilor de judecată și invocând un avans legal inexistent.

Pe 4 aprilie 2023, o instanță din New York a adus acuzații împotriva republicanului în cazul plăților către Daniels. Trump a devenit primul fost președinte din istoria SUA care a fost acuzat de o crimă.

Trump este, de asemenea, implicat în mai multe cazuri, printre care invadarea Capitoliului, deținerea de documente secrete și relațiile cu jurnalista Elizabeth Jean Carroll. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite